Judeţul Giurgiu, atracţie turistică majoră! Mai ales la alegeri…

petru rares

Deşi mai sunt doar două zile până la turul al doilea al prezidenţialelor, ecourile stârnite de turismul electoral din Giurgiu la primul tur nu s-au stins. Şi nu presa locală vorbeşte despre acest subiect, ci jurnaliştii din presa naţională.

Un exemplu concludent este articolul apărut pe siteul stirile.rol.ro, sub titlul: „Satul asta e Raiul „turiştilor” de alegeri”:

„Petru Rares, Giurgiu. Este un catun uitat de Dumnezu, la zeci de kilometri de orice oras. Putini stiu insa ca aici turismul infloreste de la o zi la alta. Mai ales cand sunt alegeri!

Se ajunge greu in satul Petru Rares. Nu sunt indicatoare, iar hartoapele din drumul forestier cu greu pot fi razbite fara un 4X4. Efortul merita insa din plin, asa ca tot mai multi turisti isi gasesc ragaz sa viziteze principale puncte de interes din zona.

Si sunt destule: Petru Rares are primul stadion defrisat manual, pe baza de coasa, la marginea drumului, dar si singurul cimitir din lume care functioneaza si ca groapa de gunoi. Localnici sunt putini, caci cei pe care nu i-a prins batranetea aici au luat drumul straintatii. Noroc cu turistii, care insufletesc micuta asezare cu iz de evul mediu.

Ultima statistica ce tine de demografia catunului dateaza din 2 noiembrie 2014. Cu ocazia scrutinului pentru prezindentiale s-a descoperit ca in satul Petru Rares, comuna Izvoarele, turistii sunt mai multi si mai activi decat localnicii. Din 115 persoane prezente la vot, 61 au fost straini de loc si numai 54 sunt „fii ai ulitei”. Procentul celor care au votat in aceasta „atractie” turistica pe liste suplimentare, fata de cele permanente, este de aproape 113%. Asta in conditiile in care media la nivel national se situeaza la un nivel de aproximativ 10 procente.

„Mai vin straini, dar cine ii vede? Si de-i vezi, nu stii. Ce sa ii faci? Lasa, ca n-o fi foc!”, spune Magdalena Chiosea, o localnica din Petru Rares in varsta de 56 de ani.

Satenii se pregatesc cum se cuvine pentru un nou val de turisti. Acestia sunt asteptati duminica, 16 noiembrie, sa admire frumusetile enumerate mai sus. Vor fi, probabil, ultimii straini care vor vizita Petru Rares pentru urmatorii ani. Cand vor fi din nou alegeri!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.