JURNALIŞTI… LA UNDIŢE!

 

stefan baltaDuminică, 18 octombrie, o zi de toamnă frumoasă, cu mult soare! Jurnaliştii giurgiuveni, înarmaţi cu undiţe şi mulinete,  au luat cu asalt malurile bălţii de la Mihăileşti, pentru a participa la cea de-a doua ediţie a Cupei Presei la Pescuit, competiţie organizată de copreşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan. Au venit, în treacăt, pentru a le ura fir întins jurnaliştilor şi copreşedintele Dumitru Beianu şi liberalul Dumitru Păun.gigi balta paun

Participanţii şi-au aşezat frumuşel undiţele pe malul bălţii şi au aşteptat să pice şi peştele. Unii au fost mai norocoşi şi au prins câţiva baboi mai de soi, alţii s-au bucurat pentru fiecare peştişor prins.

De departe cel mai bun pescar a fost organizatorul, Gheorghe Ştefan care, după primele 10 secunde de când a întins lanseta a şi prins o ştiucă de vreo 54 de centimetri. Experienţa sa în domeniu şi-a spus cuvântul, Gheorghe Ştefan fiind ani la rând pe podium la concursurile organizate la nivel naţional destinate pescarilor la ştiucă. Mai mult, acesta le-a oferit şi o lecţie de adevărată  miestrie pe baltă. Practic, prin această demonstraţie a arătat că poveştile pescăreşti au şi cap, şi coadă!

Şi colegul de breaslă Liviu Petrişor a fost mai norocos, el a prins un crap de un kilogram şi jumătate, captură ce i-a asigurat şi câştigarea cupei pentru cel mai bun trofeu.
După câteva ore, competiţia s-a încheiat şi clasamentul a fost următorul: Marele trofeu – Liviu Petrişor,  locul I – Giurgiu tv, locul II – Săptămâna giugiuveană, iar pe locul III, decis ad-hoc – Valahia tv.

După evaluarea capturilor şi premiere, a urmat sărbătorirea aşa cum se cuvine. Pentru asta, organizatorul a pregătit bucate alese: borş şi saramură de peşte.  În consecinţă şi această a două ediţie a fost una reuşită, motiv pentru care Gheorghe Ştefan promite alte competiţii, cel puţin la fel de frumoase, pentru anul viitor.

Mariana Mitroi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.