web analytics

La mulţi ani, români! La mulţi ani, giurgiuveni!

coroaneAcum 97 de ani, pe 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat proclamaţia prin care s-a declarat unirea Transilvaniei cu România. A fost momentul care a întregit practic teritoriul naţional, după ce, tot în 1918, pe 27 martie Barasabia s-a unit cu ţara, urmată cu Bucovina în 28 noiembrie. Transilvania a fost practic ultimul teritoriu al ţării pentru care românii au luptat în Primul Război Mondial şi au profitat strategic de destrămarea marilor imperii Ţarist şi Austro-Ungar.

Liberalii giurgiuveni au fost prezenţi în număr mare la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României pentru a-şi cinsti trecutul, a-şi onora eroii, dar şi pentru a-şi preţui valorile. Totodată, liberalii giurgiuveni au gânduri şi speranţe pentru un viitor mai bun.12304385_10201069237290229_8198154125090664660_o

“De Ziua Naţională a României să ne gândim cu luare aminte la marile idei care au făcut posibilă Marea Unire. De aproape un secol, ele nu şi-au pierdut semnificaţiile. Îmi doresc ca politica românească să se aşeze cat mai curând pe bazele valorilor morale şi ale principiilor sănătoase. Societatea romanească ne cere asta iar noi, liberalii, trebuie să fim primii care răspund. A servi interesul public, a urmări cu adevărat obiective înalte, şi nu interese mărunte, este cel mai bun mod în care putem cinsti istoria României şi memoria Brătienilor. Multi oameni prezenţi la defilare, aplauze, priviri calde, optimism, speranţe de mult bine! Fie ca toate gandurile bune să prindă rădăcini puternice! La mulţi ani, români, la mulţi ani giurgiuveni!”, a declarat copreşedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu.

“La mulţi ani România!  La mulţi ani români! Iată că pe o vreme minunată, giurgiuvenii au ieşit pe stradă cu ” mic li mare” să sărbătorească  Ziua Naţională a Romaniei! În această zi, nu trebuie să uităm jertfa celor care au luptat pentru idealurile naționale, pentru libertate și democrație. Nu trebuie să-i uităm nici pe cei care cu puţin timp în urmă s-au dus prea devreme dintre noi. Cu gândul la ei, trebuie să producem toate schimbările în funcționarea statului nostru, schimbări aşteptate de toţi pentru ca astfel de drame să nu se repete.  Am convingerea că în perioada care va urma, Partidul Naţional Liberal se va ridica la înălţimea misiunii sale istorice, aceea de a crea o Românie cu adevărat europeană, prosperă şi democratică”, a subliniat copreşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan.

“Ziua Naţională a României sărbătorită în data de 1 decembrie marchează în primul rând unirea din 1918 care a adus laolaltă toţi românii. În prezent însă, data de 1 decembrie este un prilej a-i rememora şi a-i cinsti pe cei care, de-alungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român şi a spiritualităţii sale. Ziua Naţională este momentul în care reflectăm şi la prezent, la momentele dificile pe care le traversăm. La multi ani, România! La mulţi ani, Giurgiu”, a afirmat preşedintele Organizaţia municipală a PNL Giurgiu, Florian Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.