web analytics

Legea lobby-ului a fost retrasă de la votul final

zgonea13632617051378366715-1380789314Valeriu Zgonea a declarat marţi, 28 ianuarie, că în momentul în care preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, l-a întrebat de ce vrea să promoveze legea lobby-ului şi în ce formă, i-a răspuns că în oricare formă. Important este să dea acest semnal.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a confruntat apoi însă cu un noian de telefoane de la foarte multe ambasade care şi-au manifestat îngrijorarea, astfel încât a fost nevoit să o retragă de pe ordinea de zi.

Zgonea susţine că scopul guvernului şi al parlamentului a fost de a atrage atenţia că România are nevoie de o lege care să reglementeze domeniul lobby-ului şi că parlamentarii nu pot face acest lucru singuri, fără asociaţiile interesate.

Întrebat de ce a fost sunat de către reprezentanţii ambasadelor, Valeriu Zgonea a recunoscut că în forma sa actuală, în care este promovată, legea nu ar face altceva decât să ameţească lucrurile.

Una peste alta, se ştie că reglementarea lobby-ului este foarte importantă în România, iar guvernul susţine această reglementare, în condiţiile în care Parlamentul va fi parte a dialogului cu actorii interesaţi să se promoveze o lege acceptată de aceştia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.