Liberalii giurgiuveni vorbesc despre riscurile existente in ce priveste proiectul de alimentare cu apa

 Liberalii giurgiuveni au tinut să informeze cetățenii care beneficiază de serviciile de alimentare cu apă și de canalizare, oferite de către operatorul regional de apa canal, precum și reprezentanții UAT-urilor membre, cu privire la problemele cu care ADI ”Sanatate Asigurata prin Apa Curata” se confruntă, dar si despre comunicarea și colaborarea defectuoasă cu membrii Consiliului de Administrație și ai Adunării Generale a Acționarilor, nu în ultimul rând cu municipiul Giurgiu.

Liberalii sustin ca această modalitate de lucru poate conduce până la blocarea proiectului în valoare de  peste o suta milioane de euro, ce urmează a fi implementat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, perioada de finanțare 2014-2020, și, nu în ultimul rând, exista riscul major de a fi solicitată rambursarea tuturor sumelor aferente proiectelor implementate prin Programul Operațional Sectorial de  Mediu, perioada de finanțare 2007-2013.

„Vreau să aducem în atenţia opiniei publice un subiect extrem de interesant, respectiv problema proiectului pe apă şi canalizare despre care în ultima perioadă s-a făcut destul de mare tam-tam. Această epopee începea în anul 2014 când primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, s-a opus cu vehemenţă în ceea ce priveşte introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre care viza extinderea Asociaţiei de Dezvoltare cu 27 de noi membri, exact acele UAT-uri care azi sunt cuprinse în investiţiile ce urmează a fi implementate pe Programul Operaţional Infrastructura Mare, perioada de finanţare 2014-2020. În 2015, ADI ”Sanatate Asigurata prin Apa Curata”şi Primăria Giurgiu au ajuns în instanţă. Într-un final am reuşit să câştigăm definitiv şi irevocabil acest proces şi am continuat cu procedurile necesare, insa proiectul de la Giurgiu este întârziat cu aproape patru ani de zile”, a declarat consilierul judeţean şi membru în Biroul judeţean al PNL Giurgiu, Florian Velicu, acesta sustinand ca este  necesar ca  ADI ”Sanatate Asigurata prin Apa Curata” sa primeasca mandat special din partea tuturor unitatilor administrative-teritoriale.

Invitat la conferinta de presa, fostul preşedinte al ADI – Sănătate asigurata prin apă curată şi membru în Biroul Judeţean al PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat că acesta este unul dintre proiectele cele mai importante pentru municipiul şi judeţul Giurgiu si din perspectiva atragerii de fonduri europene. „Lucrurile au început bine înainte de 2008. Municipiul a beneficiat de peste 50 milioane euro pentru modernizarea sistemelor de apa şi apă uzată, una dintre condiţii fiind să accepte alocarea, în etapa a doua, a unei sume echivalente pentru alte orase si comune din judet. Ori, semnătura lui Lucian Iliescu pe respectivul angajament a fost dată ca primar şi reprezintă obligaţii care se transferă tuturor primarilor care urmează.  Acum, vorbim de o sumă de până la 150 de milioane de euro, bani şi pentru localitatile din judeţ, care la ora asta nu au apă şi canalizare şi nici nu au posibilitatea să acceseze alte fonduri pentru că fac parte din aceasta ADI. Mi se pare inacceptabilă situaţia, termenul de depunere al POIM 2014-2020 fiind 30 noiembrie”, a declarat Dumitru Beianu.

Despre acest subiect, dar si despre un demers al consilierilor municipali ce vizeaza acordarea unui mandat special Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ”Sanatate Asigurata prin Apa Curata” au vorbit alesii prezenti la intalnirea cu media locala: Alina Meclea, Adrian Anghelescu, Mihai Matei si George Tiganila. Acestia au explicat si votul dat la sedinta din iulie cand s-au opus unui asemenea proiect de hotarare. Potrivit consilierilor PNL, in situatia actuala e necesar a se vota un asemenea proiect pentru a nu se ajunge la blocarea finantarii europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.