web analytics

Locurile de muncă şi un trai mai bun pentru giurgiuveni! Preocupări permanente ale liberalului Dumitru Beianu

DSC_0007Abordând cea mai importantă şi sensibilă temă, stabilită de ierarhia problemelor cu care se confruntă locuitorii judeţului Giurgiu, crearea de noi locuri de muncă, Dumitru Beianu a precizat recent că existenţa unei relaţii de colaborare a administraţiei judeţene cu mediul de afaceri autohton este iminentă.

Tratată haotic în ultima perioadă de timp, complexitatea acestui subiect ar trebui să preocupe, deopotrivă, toţi factorii decizionali la nivel de guvern şi nu doar autorităţile din teritoriu sau partidele politice.

Mergând mai departe, Dumitru Beianu spune că, în contextul unei zone europene extrem de complicate, acest aspect ar trebui cu atât mai mult luat în calcul, deoarece, deşi România este ţara cu cea mai mare creştere economică, paradoxal, are şi cel mai consistent segment de populaţie, care se află sub pragul de sărăcie acceptat de Uniunea Europeană, ceea ce denotă că măsurile adoptate până acum în domeniul  social este mult prea puţin.

Admiţând că administraţia judeţului nu are responsabilităţi clare sau directe, stabilite prin acte normative, în acest domeniu, liberalul susţine că o soluţie există, iar atragerea fondurilor europene pe programe şi proiecte de dezvoltare durabilă vine în susţinerea unor investiţii pentru dezvoltarea care, obligatoriu, generează şi locuri de muncă.

Aşadar, sesiunile create tocmai pentru aceste capitole şi care se vor deschide, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului, trebuie valorificate la maximum, deoarece finanţează proiecte pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii şi reprezintă cea mai bună oportunitate pentru mediul de afaceri giurgiuvean, care poate depune proiecte şi accesa bani europeni şi, implicit, crea noi locuri de  muncă.

Aşadar, agreând ideea accesării fondurilor europene pentru dezvoltare, Dumitru Beianu argumentează, punct cu punct, toate facilităţile unei astfel de măsuri, strategiile realizate şi  îndreptate în acest sens, fiind soluţia salvatoare pentru dezvoltarea municipiului şi a judeţului Giurgiu, iar locurile de muncă nou create, vor genera un echilibru financiar pentru tot mai multe familii.

Gata oricând să ofere consiliere, Dumitru Beianu este permanent dispus să prezinte informaţii sau consultanţă de specialitate  în vederea stimulării mediului de afaceri local, care nu trebuie deloc neglijat.

Fără a omite, însă, sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu reaminteşte faptul că la nivelul acestui organism funcţionează, de nişte ani buni, un Centru de Afaceri, înfiinţat tocmai în acest scop, care ar putea încadra personal, care să fie la dispoziţia oamenilor de afaceri din Giurgiu.

De exemplu, Consiliul judeţean se poate implica, în baza unor parteneriate, cu orice societate sau un grup de societăţi, pentru înfiinţarea, în mediul rural, a unor centre de colectare a produselor obţinute de săteni, în vederea valorificării lor.

Nina Miţoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.