Ma mulţi bani, de la 1 decembrie!

baniiiiiiiiiDE LA 1 DECEMBRIE 2015, TOŢI BUGETARII VOR ÎNCASA MAI MULŢI BANI. ATÂT ANGAJAŢII DIN EDUCAŢIE, CÂT ŞI CEI DIN ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI SĂNĂTATE, PRECUM ŞI RESTUL BUGETARILOR BENEFICIAZĂ DE MAJORĂRI SALARIALE. LEGEA CARE STABILEŞTE MAJORAREA SALARIILOR CU ZECE  PROCENTE A TUTUROR BUGETARILOR, DAR ŞI CREŞTEREA DE 25 LA SUTA PENTRU PERSONALUL DIN SĂNĂTATE ŞI ANGAJAŢII DIN ASISTENŢA SOCIALĂ,  A FOST PUBLICATĂ, MIERCURI, ÎN MONITORUL OFICIAL, LA O ZI DUPĂ CE ŞEFUL STATULUI, KLAUS IOHANNIS, PROMULGASE DOCUMENTUL PRIN DECRET PREZIDENŢIAL.

Astfel, potrivit noilor reglementări în vigoare, de creșteri  salariale  cu 10% vor beneficia următoarele categorii profesionale:

 • personalul din administraţie publică şi locală;
 • personalul din structurile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale- jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă;
 • personalul din unităţile de cultură şi teatru;

Majorări de 15% va primi, tot de la de la 1 decembrie, personalul din sistemul de învăţământ, potrivit OUG nr. 54/2015 – personalul didactic, nedidactic, precum şi cel auxiliar.

Cu  25%  mai mult vor primi

 • personalul din sistemul public sanitar;
 • personalul din sistemul public de asistenţă socială;
 • personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii.
 •  Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, serviciilor Parlamentului şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată, aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.
  Tot începând cu data de 1 decembrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin.(1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare de care
  beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

 • Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (2), cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut/solda lunară
  brută/salariul lunar brut/indemnizaţia brută de care beneficiază personalul prevăzut la alin.(1) din Legea salarizării se majorează cu acelaşi procent de 10%, în măsura în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială în anul 2015, cu modificările ulterioare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 185/2015, se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015. De menționt că Ordonanţa fusese adoptată de Senat, iar în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor a fost adoptat şi un amendament al PSD prin care salariile tuturor bugetarilor ,care nu au beneficiat în cursul anului de majorări urmează să fie mărite cu 10%. În această categorie intră personalul din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene.

 Legat de promulgarea Legii Salarizării, premierul Dacian Cioloş a declarat că nu este surprins de decizia şefului statului de a promulga legea, deoarece măsura se încadrează în buget v și poate fi aplicată fără să fie depășită cota de deficit stabilită la 3 la sută, cu această creştere„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.