„MĂCEL” CU REPETIȚIE LA CLEJANI. POLIȚIA GIURGIU A FOST, SE PARE, DIN NOU DEPĂȘITĂ DE SITUAȚIE

Nu mai târziu de acum trei săptămâni, mai exact pe 9 aprilie a.c., într-o ședință operativă publică, cu șefii de arme, prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crișu, l-a întrebat pe inspectorul șef al IPJ Giurgiu, Cătălin Georgescu, de ce nu a instituit zone de siguranță publică speciale în localitățile unde au avut loc scandaluri cu impact semnificativ în comunitate, întrebând punctual și despre un conflict produs la Clejani care ar putea degenera…
Atunci, șeful poliției giurgiuvene a răspuns că nu se impune instituirea acestor zone și că, din cifrele înregistrate, infracționalitatea a scăzut în zonele puse in discuție.
Cuvintele acestuia au fost contrazise, se pare, seara trecută când în comuna Clejani, clanurile binecunoscute s-au războit în strada, din nou, într-o luptă colectivă la care au participat mai multe de persoane, incident soldat cu cel puțin șapte persoane rănite.
Cum era de așteptat, violențele nu au scăpat televiziunilor naționale care, în ultimele luni au în județul Giurgiu cea mai importantă sursă de subiecte de scandal, cu poliția în prim plan. Bolintin Vale, Giurgiu, Clejani….
De altfel, aseară după ora 19,00, o colegă din presa locală întreba pe grupurilede WhatsApp, pe buna dreptate, ce se întamplă fiindca mai multe ambulanțe au fost văzute pe șoseaua Balanoaiei…
În scurt timp, cei de la ISU Giurgiu au raspuns: „Este vorba despre o agresiune fizica ce a avut loc în localitatea Clejani. Doua ambulanțe SAJ s-au deplasat la fața locului, constatând că au nevoie de sprijin pentru ca era vorba de un număr de 7 victime care necesitau îngrijiri medicale. S-au suplimentat resursele medicale cu o autospecială de transport personal si victime multiple si o ambulanță SMURD Giurgiu.
Una dintre ambulanțe a început deja transportul către spital cu două victime, cealaltă ramânând la fața locului până la sosirea echipajelor în sprijin”.
Intr-un târziu, după două ore de la lansarea întrebării pe grup (trecut de orele 21.00) au răspuns și cei de la IPJ Giurgiu: „Membrii a două famili din localitatea Clejani, judetul Giurgiu, sunt cercetati de polițiști,fiind bănuiți că au fost implicați duminică, 28 aprilie a.с., într-un scandal în care s-au folosit obiecte contondente.
Duminică, 28 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, politiştii au fost sesizati prin Sistemul National de Apeluri de Urgentă 112, că în comuna Clejani, judetul Giurgiu, are loc un scandal în care sunt implicate mai multe persoane.
Politiştii au intervenit şi au restabilit climatul de ordine şi linişte publică, stabilind că în conflict au fost implicati membrii a două familii din localitatea Clejani, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, iar în timpul altercației s-au folosit obiecte contondente, pietre si sticle, fiind rănite 5 persoane, din care una a fost transportată la o unitate sanitară din municipiul Bucureşti iar 4 au refuzat internarea.
Mai multe persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri, polițiștii efectuánd cercetări pentru documentarea întregii activității infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă judecătoria Bolintin Vale.
Pe raza localității Clejani s-a instituit un dispozitiv suplimentar de menținere a ordinii publice, format din politişti şi jandarmi, care desfăşoară activitătii în zonă pentru preintâmpinarea oricăror manifestări de natură a perturba liniştea cetățenilor”.
Ce mai putem spune? Dumneavoastră analizați! 
Concluzia e certa: poliția Giurgiu, a fost, se pare, din nou depășită de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.