web analytics

Maidanezii nerevendicaţi în termen de două săptămâni vor fi eutanasiaţi

maidan3yMiercuri, 25 septembrie, la orele prânzului, Curtea Constituţională a declarat constituţională legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Potrivit actului normativ, câinii care nu sunt revendicaţi în termen de 14 zile de la prindere vor fi eutanasiaţi.

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, a precizat că eutanasierea nu mai este acum doar o măsură lăsată exclusiv la îndemâna autorităţilor locale, iar legea spune clar în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere.

Legea urmează să fie promulgată de către preşedintele Traian Băsescu, dar până atunci, este de semnalat că imediat după anunţul făcut de Zegrean, în jur de 100 de persoane s-au strâns în faţa sediului Curţii Constituţionale de la Palatul Parlamentului pentru a protesta. Cele mai scandate lozinci au fost ”Stop crimei!”, ”Stop eutanasiei!”, ”Sterilizarea câinilor este singura măsură eficientă pe termen lung”. Printre manifestanţi au fost recunoscute personalităţi precum Paula Iacob şi Corneliu Vadim Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.