web analytics

Măsuri sporite pentru minivacanţa de 1 mai și la Giurgiu

  • Nina Carmen Crisu  le-a cerut reprezentanţilor poliţiei, poliţiei de frontieră, jandarmeriei si celor de la ISU Giurgiu să ia toate măsurile astfel încat cetăţenii să aibă parte de linişte în minivacanţa de 1 Mai.
  • “Am identificat locurile aglomerate, am făcut analiza situaţiei operative în zonele de interes, am dispus măsurile pentru realizarea unei prezenţe active. Avem in dispozitiv politisti de la toate structurile, începand cu cei de la ordine publică, politie rutieră; prezenta lor inseamnă liniste.”, Cătălin Tone, seful IPJ Giurgiu
  • “Pentru că, în mod tradițional, de 1 Mai, oamenii ies la iarbă verde, unde, evident se încing și grătarele, le recomandăm atenție sporită, pentru evitarea izbucnirii incendiilor”, maior Radu Covaci, adjunct ISU Giurgiu
  • “Jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare pe raza judeţului şi municipiului şi vor veghea la ordinea şi liniştea publică a cetăţenilor care aleg să petreacă ziua de 1 Mai într-un cadru natural”, maior Andrei Mihai Diaconescu, adjunct IJJ Giurgiu
  • Poliția de Frontieră va menține toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ”, inspector sef al ITPF Giurgiu, comisar de politie Nicu Raboj

Prefectul judeţului, Nina Carmen Crişu  le-a cerut, joi,  26 aprilie, reprezentanţilor poliţiei şi jandarmeriei sa ia toate masurile astfel încat cetatenii să aibă parte de linişte în minivacanţa de 1 Mai. Prefectul a cerut măsuri în ceea ce priveşte ordinea publică, fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor, control operativ la frontiera, dar şi in ce priveste intervenţii în caz de urgenţă.

In replica, reprezentanţii instituţiilor giurgivene au prezentat joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, planul de măsuri pe care îl au pentru minivacanţa de 1 Mai.

Măsuri de apărare împotriva incendiilor de 1 Mai

Pentru că, în mod tradițional, de 1 Mai, oamenii ies la iarbă verde, unde, evident se încing și grătarele, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu recomandă atenție sporită, pentru evitarea izbucnirii incendiilor.

“Cetățenii trebuie să acorde o atenție deosebită luării unor măsuri de protecție la foc atunci când participă la activități ce prezintă un risc ridicat de incendiu. Drept urmare, este oportun ca giurgiuvenii să  respecte minime măsuri, nu doar in zonele de agrement”,  a subliniat adjunctul ISU Giurgiu, maior Radu Covaci.

Si polițiștii de frontieră sunt pregătiți pentru minivacanța de 1 Mai

“Având în vedere ca în perioada următoare va fi minivacanța de 1 Mai, perioada ce reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor, din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Bulgaria. În acest sens, Poliția de Frontieră Română va menține toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ”, a subliniat inspectorul sef a ITPF Giurgiu, comisar de politie Nicu Raboj.

Jandarmii giurgiuveni vor intensifica misiunile de  patrulare

Adjunctul IJJ Giurgiu, maior Diaconescu Andrei Mihai a subiniliat ca: „In perioada 28 aprilie – 01 mai a.c., jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare pe raza judeţului şi municipiului şi vor veghea la ordinea şi liniştea publică a cetăţenilor care aleg să petreacă ziua de 1 Mai într-un cadru natural. Jandarmii vor fi prezenţi în zona:  – pădurii Bălănoaia; – râului Argeş: localităţile Malu Spart, Drăgănescu, Poşta şi Căscioarele; – râului Neajlov: localităţile Iepureşti şi Singureni; – localităţii Comana şi a Parcului Natural Comana. Având în vedere faptul că activităţile se vor desfăşura în zone în care publicul obişnuieşte să petreacă ocazional timpul liber, Jandarmeria reaminteşte câteva dintre obligaţiile legale la astfel de activităţi: să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;  să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;  să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat; să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă; să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic”.

Politistii giurgiuveni vor fi o prezenta activa in trafic, dar si in zonele aglomerate

„Am identificat locurile aglomerate,  am făcut analiza situaţiei operative în zonele de interes, am dispus măsurile ncesare pentru realizarea unei prezenţe active în strada. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în perioada minivacanței de 1 Mai, Poliția Rutieră va acționa cu numeroase efective și aparatele radar din dotare pe toate arterele rutiere importante.

Sunt sute de polițisti angrenați, ca de fiecare dată, avem in dispozitiv polițisti de la toate structurile, începand cu cei de la ordine publică, poliție rutieră; prezența lor inseamnă liniste. Avem în grijă două artere importante DN 5 și DN 6, drumuri aglomerate în general pe care vom acționa cu echipajele de la rutier.

Prin urmare, le recomandăm cetățenilor să nu ezite să anunțe Poliția, în caz că sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale”, a subliniat Catalin Tone, seful IPJ Giurgiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.