web analytics

Minciuni… scorneli… ” a la Mustăţea ALDE PSD!”

Truth-or-LieDorinţa unor politicieni locali de a poza în victime, mai exact de a se autovictimiza, nu mai ţine. Oamenii de rând s-au convins, dacă  mai era cazul, cine este victima şi cine călăul. Fiindcă, de foarte multe ori, victimele nu erau altceva decât călăi…

În mod concertat, după ce preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, a ieşit de mai multe ori în conferinţă de presă şi a spus că, vezi Doamne, “avem corecţii în sumă totală de peste 160 miliarde lei pe proiectul deşeurilor. Toate din perioada trecută”,  au apărut în peisaj tot mai multe voci care au arătat acuzator spre Dumitru Beianu. Şi acuzele nu mai conteneau.  S-au scris câte în lună şi în stele. În schimb, când cel incriminat combătea cu argumente imbatabile toate acuzele, niciunul dintre “cârcotaşii de serviciu” nu sufla o vorbuliţă. Nimic! Linişte totală!

Tema corecţiilor a fost preluată rând pe rând , culmea, când de reprezentanţii ALDE, când de cei ai PSD, dar nu pentru a lămuri situaţia, ci  dimpotrivă. Drept urmare, după demisia lui Dumitru Beianu din ADI-uri, după ce Vasile Mustăţea anunţase că va promova în respectivele funcţii „profesionişti din Consiliul judeţean”, după ce consilierii ALDE şi PSD nu vin la şedinţa convocată  tocmai pentru a-i promova pe cei nominalizaţi de Mustăţea, după “negocierile pentru un viitor post/funcţie la alegerile viitoare” apare surpriza: „profesioniştii lui Mustăţea” se retrag şi în locul lor sunt promovaţi, culmea, reprezentanţi ai ALDE şi PSD.

Şi, din nou, acuzaţiile la adresa lui Beianu au fost reluate de “aliaţii” preşedintelui CJ Giurgiu, care vorbesc, din nou, de corecţii de peste 100 de miliarde lei pentru proiectul ce viza depozitul de deşeuri. Însă, realitatea este alta, faţă de aceste corecţii invocate de unii politicieni.

Sătul să tot asculte aberaţiile unora, Dumitru Beianu vine cu cifre concrete şi se referă la ultima declaraţie a senatorului Niculae Bădălău.  “A spus domnul Bădălău că din cauza mea Consiliul judeţean a înregistrat, pe proiectul deşeurilor 130 de miliarde lei vechi, corecţii. Total neadevărat! Situaţia este alta. Totalul corecţiilor, conform datelor oficiale de la Consiliul judeţean, înregistrate pe toate cele 9 sau 10 contracte ale acestui proiect însumează 2.699.806,70 lei, din care 2.296.607,56 lei reprezintă o sumă recuperată conform OG nr. 15 din 2013. Asta înseamnă că Guvernul a recunoscut contradicţii sau factori forţaţi introduşi în evaluarea acestor contracte şi, ca atare, a acceptat să plătească de la bugetul de stat aceste corecţii reţinute de Comisia Europeană.

Acestea sunt sumele reale şi nu cele fabulate de unii şi de alţii, iar diferenţa între real şi fabulos e de 1 la 4.  Şi de la sume imputabile lui Beianu la ceea ce a acceptat guvernul să plătească, fără să existe vreo solicitare de imputare, e o diferenţă enormă. Dar ăştia-s politicienii noştri! E bine să spui “lucruri interesante”, că altfel nu te ascultă lumea!”, a declarat Dumitru Beianu. Acesta a mai spus că la apă canal nu există corecţii şi  tocmai de aceea cataloghează afirmaţiile unora, pe această temă, drept “derapaj total!”

Păi, acum ar trebui să ne spună domnul Mustăţea, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului judeţean,  de ce nu a prezentat situaţia reală şi a acceptat circul de la şedinţe, pe această temă. Şi, mai mult, de ce a acceptat să fie spuse neadevăruri. Fiindcă în fond oamenii trebuie să cunoască toate aceste adevăruri şi la anul să voteze în cunoştinţă de cauză. Posibil ca acum să ne trimită la Gavrilă, aşa cum a procedat şi la o recentă conferinţă de presă Vasile Mustăţea, dar după ultima „ispravă” a „presidentului” relatată de un site giurgiuvean posibil ca Dumitru Gavrilă să îi spună pas!

  1. Mihnea Boerescu-- cons. judetean PNL 26 noiembrie 2015, 23:52

    Principiul „politicienilor” nostri este : acuza , murdareste ca ceva creduli tot se vor gasi .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.