web analytics

MINIVACANŢA DE 1 MAI, ÎN LINIŞTE ŞI SIGURANȚĂ

Polițiștii giurgiuveni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța de 1 Mai.

În perioada,  27 aprilie – 2 mai a.c.,  polițiștii giurgiuveni de la ordine publică, poliție rutieră, arme, economic, investigații criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestei sărbători.

Zilnic, patrulele de siguranță publică, pedestre și auto vor acționa pe raza județului Giurgiu pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Politistii giurgiuveni vor acționa pentru a preveni tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru descurajarea și combaterea infracțiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrității persoanelor și bunurilor acestora, precum și pentru asigurarea desfășurării normale a traficului rutier și pietonal.

Politistii giurgiuveni vor acționa în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru combaterea infracționalității stradale, a furturilor de și din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum și pentru identificarea persoanelor și bunurilor urmărite în temeiul legii.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente grave, patrule ale polițiștilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naționale, județene, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi la capacitate și cu eficiență maximă, aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Polițiștii rutieri giurgiuveni vor fi prezenți în trafic, la orele de vârf, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației.

PENTRU A VĂ BUCURA ÎN LINIŞTE DE MINIVACANŢA DE 1 MAI, POLIŢIŞTII GIURGIUVENI VĂ RECOMANDĂ:

 La cumpărături, în mijloacele de transport în comun:

– În zonele aglomerate din piețe, gări, autogări, în magazine, fiți foarte atenți cu banii și obiectele personale!

– Nu purtați portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoșă sau la vedere!

– Nu păstrați în același loc banii, actele personale și cheile apartamentului!

Nu vă lăsați copiii nesupravegheați! Dacă observați lipsa copilului, anunțați imediat agentul de pază al magazinului respectiv și chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau sunați la numărul de urgență 112!

 Pentru a preveni furturile din autoturisme:

 – Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, diferite bunuri de valoare (sisteme GPS, genți, borsete, telefoane mobile, aparatură electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.

– În stațiile de alimentare cu carburanți, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acționați sistemul de închidere a ușilor.

– Când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.

Pentru a preveni furturile din locuințe:

– Rugați un vecin de încredere să țină sub observație casa și să anunțe imediat poliția dacă observă o persoană suspectă care staționează fără motiv în fața ușii sau care încearcă să descuie ușa;

– Închideți și asigurați la plecare toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

Atenție la postările de pe rețelele de socializare, nu oferiți amănunte cu privire la deplasările pe care urmează să le faceți și perioada în care lipsiți de la domiciliu, sunt informații care pot fi exploatate de infractori;

Recomandări pentru conducătorii auto:

 – Circulați cu viteză adaptată permanent condițiilor din trafic, în special când se circulă în coloană și nu uitați de politețea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule.

– Respectați regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

– Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenția şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiții de vizibilitate redusă.

SUNTEM LA DATORIE!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.