Modificari legislative importante in privinta donarii de sange


Miercuri, 6 martie a.c., deputaul Elena Dinu a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, raportul asupra proiectului de Lege pentru completarea Legii nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, precum şi asigurarea calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice. Comisia pentru Sanatate din Camera deputatilor este autorul noi egii prin care se doreste imbunatatirea legii in domeniul transfuziior.

„Am susţinut, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, raportul asupra proiectului de Lege pentru completarea Legii nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de #transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, precum şi asigurarea #calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice.

Mai exact, prin intermediul proiectului de Lege se urmăreşte #reglementareaunui sistem prin care fiecare #donator de sânge va primi un mesaj de #mulţumire, precum şi o solicitare în situaţii de urgenţă”, a declarat deputatuul de Giurgiu.

Modificare şi îmbunătăţirea Legii este cu atât mai necesară în vederea încurajării donatorilor, a unuzi sistem de educaţie în acest sens. În România numarul donatorilor de sange este foarte mic, anual mai puţin de cinci la sută din populaţie, în timp ce în foarte multe ţări din Uniunea Europeană numărul donatorilor depaseste 50 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.