web analytics

Motocicliștii există în trafic! Recomandări ale polițiștilor giurgiuveni

ÎN SEZONUL CALD, MOTOCICLIȘTII SUNT TOT MAI ACTIVI PE ȘOSELE!

Mult mai vulnerabili la orice incident, atenția sporită în trafic este de multe ori vitală pentru motocicliști, iar respectul trebuie să fie reciproc între toți participanții din trafic, subliniind faptul că în cazul celor pe două roți orice incident poate avea urmări grave, chiar fatale. Este cunoscut faptul că o bună parte dintre conducătorii auto consideră motocicliștii niște teribiliști, care încalcă regulile de circulație, impresie creată de câteva cazuri singulare, marea majoritate fiind simpli oameni cu o pasiune pentru motociclism, cu familie și prieteni care îi așteaptă să se întoarcă acasă, în siguranță. 

Pentru deplasări lipsite de evenimente negative, polițiștii giurgiuveni recomandă:

  • Încercați întotdeauna să aveți contact vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!
  • Anticipați intențiile partenerilor de drum – chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei pot aprecia greșit distanța ori viteza.
  • Sporiți atenția la viraje și intersecții – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
  • Asigurați-vă atunci când virați – șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră
  • Fiți pregătit pentru condiții periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriș, gropi și alte pericole rutiere de suprafață care vă pot afecta grav aderența, generând accidente!
  • Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
  • Utilizați o cască de protecție omologată – care îndeplinește standardele actuale de siguranță. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparația poate ascunde vicii structurale
  • Purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști – numai aceasta poate asigura o bună protecție în timpul unui accident. Este recomandat echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteți adapta la condițiile meteo în schimbare!
  • Protejați-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot răni ochii sau fața!
  • Fiți vizibili – purtați haine cu accesorii reflectorizante. Adăugați material reflectorizant sau purtați o vestă reflectorizantă. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.