web analytics

”Ne-am minţit singuri spunându-ne că imigranţii vor pleca într-o bună zi”

merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat zilele trecute, la o conferinţă a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partid pe care-l conduce, că eforturile Germaniei de a clădi o societate multiculturală au eşuat şi că actuala abordare pentru imigranţi trebuie reformată. Implicit, în următorii ani, eforturile pentru o mai bună integrare vor echivala cu o prioritate ce va reveni liderilor germani din viitorul nu foarte îndepărtat.

”Suntem ţara care la începutul anilor ’60 am adus muncitori străini în Germania. Acum, ei trăiesc alături de noi. Ne-am minţit singuri o perioadă, spunându-ne că nu vor rămâne aici, că vor pleca într-o bună zi. Nu asta este realitatea. Această abordare asupra diversităţii culturale, de a spune că pur şi simplu trăim unii lângă alţii şi suntem fericiţi, ei bine această abordare a eşuat complet.”, a specificat Merkel.

Comentariile de mai sus au survenit la o săptămână după ce Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, discuţii în urma cărora noua Doamnă de Fier a promis că va face eforturi suplimentare pentru integrarea comunităţii turceşti în Germania, acolo unde, în prezent, trăiesc aproximativ 4 milioane de musulmani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.