web analytics

Niculae trage obloanele peste imperiul din industria chimică

ioan-niculae-ar-cumpara-rapidul-dar-ii-e-frica-de-teapa-e-o-problema-cind-vinzi-clubul-cu-un-euroCel mai bogat român în viaţă, Ioan Niculae, ameninţă că îşi va închide imperiul industrial InterAgro. Pe 15 iulie ar urma să se întâmple asta, dacă nu cumva guvernul se va implica şi va decide să îl ajute pe el şi pe ceilalţi mari consumatori de gaze.
Această marotă a închiderii tuturor fabricilor a mai fost folosită de Niculae şi în trecut, pentru a determina autorităţile să se implice, ceea ce s-a şi întâmplat sub ameninţarea şomajului a mii de angajaţi.

Pe de altă parte, în această perioadă, Ioan Niculae a ajuns să-şi disponibilizeze 4.000 de angajaţi, în această vară urmând să decidă alte 2.000 de treceri în şomaj. Şi asta după ce ultimele sale două combinate de îngrăşăminte care încă mai funcţionează, Viromet Victoria şi Chemgas Slobozia, ar urma să-şi închidă porţile la jumătatea lunii viitoare. Până acum, Niculae a pus lacăt la porţile lui Amurco Bacău, Nitroporos Făgăraş, Donau Chem Turnu Măgurele şi Azochim Săvineşti.

Concret, despre această situaţie, miliardarul a declarat: ”Preţul gazului, care contează în proporţie de 79% în costurile noastre, este prea mare. Nu mai putem fucţiona. Fiecare fabrică activă îmi aduce pierderi de 1,5 milioane de dolari lunar.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.