web analytics

Nimeni nu mai vrea să facă parte din comisiile de examen la Bacalaureat

bacalaureatFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a specificat miercuri, 4 iunie, într-un comunicat de presă, dificultatea reală pe care Ministerul Educaţiei o are de înfruntat în acest sfârşit de an şcolar cu examenul de Bacalaureat. Care sunt cauzele? Tot mai multe cadre didactice refuză să mai facă parte din comisiile de examinare, de vreme ce banii primiţi echivalează cu sume modice ce nu fac altceva decât să-i umilească pe supraveghetori şi evaluatori.
Concret, un profesor primeşte zilnic 19 lei pentru asistenţă şi 3 lei pentru o lucrare corectată. ”Cum să nu se simtă umiliţi? Cum să fie motivaţi aceşti oameni cu asemenea sume? Cum să dorească să mai facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum, când se pune o presiune imensă pe ei, cu toate scandalurile de anul trecut, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învăţământ din România.”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.
FSLI avertizează guvernul să ia măsurile care se impun pentru suplimentarea sumelor acordate cadrelor din comisiile de bacalaureat; altfel, examenul ce va începe săptămâna viitoare riscă pur şi simplu să nu se mai ţină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.