Noi controale în spitalele din judeţul Giurgiu. VEZI AICI despre ce este vorba

marinescuAu încheiat acţiunile de control privind igiena în unităţile sanitare din Giurgiu, iar acum, cei de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică(DSP) trec la verificarea criteriilor ce trebuie respectate în privinţa internărilor.

Directorul DSP Giurgiu, Paul Marinescu, a declarat recent că este vorba despre verificări ale modului de respectare a criteriilor ce stau, practic, la baza decontărilor pentru serviciile medicale, atât pentru spitalizarea continuă, cât şi pentru cea de zi.

„De asemenea, este controlat modul de întocmire a foilor de observaţie generală, respectiv a principiilor prin care se fac internările în cazurile posibil programabile şi, bineînţeles, că toate aceste aspecte duc la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale”, a spus Marinescu.

El a precizat că asemenea controale nu trebuie neapărat să fie făcute în baza vreunei sesizări, ci sunt tematice şi periodice, „aşa cum Curtea de Conturi verifică, periodic, modul de cheltuire a banilor în toate unităţile”.

Până la aceste controale, au fost efectuate, aşadar, altele, în toate unităţile spitaliceşti din judeţ pe tema igienei. „Au fost descoperite mici nereguli ce, între timp, s-au şi remediat, precum încăperi ce trebuiau renovate, grupuri sanitare modernizate sau paturi înlocuite”, a specificat Paul Marinescu.

În curând, cei de la DSP Giurgiu vor merge în control la Spitalul Judeţean Râmnicu-Vâlcea, iar cei de la DSP Dâmboviţa vor lua la puricat Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

C.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.