web analytics

NU NE UITĂM EROII !

În ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, celebrăm Ziua Eroilor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În Anul Centenarului, mai mult ca niciodată, trebuie să conștientizăm sacrificiul uman din primul război mondial, în care România a intrat cu scopul de a înfăptui Marea Unire.

Mii de ostași și-au dat viața pe câmpul de luptă, cu gândul la România pe care ne-au lăsat-o nouă și copiilor noștri.

Mulți eroi, au rămas anonimi, au fost îngropați în gropi comune.

În anul 1942, Cimitirul de Onoare din fostul sat Bălăria-înființat în 1918 a fost mutat pe actualul amplasament din comuna Ghimpați, sat Valea Plopilor.

Pentru eroii identificați au fost amenajate morminte individuale, iar osemintele a peste 1750 de eroi neidentificați au fost depuse în osuarul necropolei, situat în fața monumentului central.

În cinstea eroilor cunoscuți și necunoscuți, cu adâncă recunoștință, Inspectoratul de Poliție Județean  Giurgiu si reprezentanții autorităților locale din comuna Ghimpați  au desfășurat o activitate de amenajare și îngrijire a ansamblului monumental și a mormintelor din Cimitirul Eroilor de la Valea Plopilor.

Cimitirul Eroilor de la Valea Plopilor, ultima dată a fost restaurat în 1994 de către Brigada de Grăniceri Giurgiu.

Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre, nicio clipă nu trebuie să uităm jertfele înaintașilor, si mai presus de orice, avem datoria sfântă  de a-i învăța pe copiii noștri să prețuiască trecutul și eroii neamului.

Comisar șef de poliție Cătălin Țone,

Împuternicit Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.