O seara speciala intr-un an special. Anul centenarului!

„Seara Romanes”, o seara speciala intr-un an special, una din cele 365 de zile din Anul Centenarului.
Un spectacol organizat sub egida Institutiei Prefectului – judetul Giurgiu si a Consiliului Judetean Giurgiu, care a

oferit celor aflati in sala Teatrului „Tudor Vianu” momente unice, ritmuri si dansuri pline de viata, voiosie si antren.

Ploaia a facut ca spectacolul, organizat de Institutia Prefectului judetului Giurgiu si Consiliul judetean, sa se desfasoare in sala mare a teatrului giurgiuvean.

Au fost aplaudati la scena deschisa nu doar tinerii care au evoluat pe scena,  ci si Ansamblul “Doina Dunarii”, condus de Ion Ivanovici, solistii Ion Ghitulescu, Adelina Gaujeneanu, Selena Margean, Adrian Georgescu, dar si solistii instrumentisti Costel Mihai (vioara), Daniel Mustatea (acordeon) si Florentin Feraru (clarinet).

„In anul centenarului si la Giurgiu au foc evenimente prin care marcăm cei 100 de ani de la Marea Unire. E important cum spunem povestea Marii Uniri tinerei generații. Aceste spectacol cat si actiuni derulate in cadrul evenimentului „O viata cat un centenar” au tocmai acest rol.

Centenarul Marii Unirii e un punct de co­titură în istoria României și cred că suntem pri­vilegiați să fim contemporani cu marcarea a 100 de ani de la împlinirea marelui ideal național. Marea Unire a presupus un mare sacrificiu din partea națiunii, prin intrarea, în 1916, în război. Avem obligația să facem cuvenita reverență față de înaintașii noștri, dar, în același timp, cred că avem datoria de a privi cu realism la prezent, ca să putem proiecta, pe cât ne e în putință, Ro­mânia următorului secol”, ne-a declarat subprefectul judetului, Adriana Putaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.