O VIAȚĂ CÂT UN CENTENAR, UN CENTENAR CÂT O ISTORIE

Să ajungi la vârsta de 100 de ani, pare un record în zilele noastre, iar atunci când te naști în anul Marii Uniri, în 1918, viața ta înseamnă și istorie. O istorie unică a unei țări încercate de valurile vremilor demult apuse, o țară minunată cu bogății nemăsurate și oameni extraordinari, pe care se cuvine sa ii omagiem. O femeie minunată este și bunica Stanca din comuna Gostinari, care anul acesta împlinește 100 de ani .

Care este cheia longevității ei? Nu este greu de aflat. Statornicia, credința, echilibrul, voia bună și patriotismul fiind florile din cununa pe care Dumnezeu i-a dăruit-o întru mulți ani.

Polițiștii giurgiuveni aparțin acestor meleaguri, ei înțeleg, simt și trăiesc în spiritul giurgiuvean. De aceea, joi, 28 iunie a.c., au mers la mamaia Stanca, i-au sărutat mâna și obrajii brăzdați de timp, i-au cântat la mulți ani și i-au construit cea mai frumoasă zi din viață, după spusele ei.

Mama Stanca a plâns în liniște, lacrimile ei căzând pe steagul tricolor oferit de polițiști și, cu toate acestea, ea a zâmbit, binecuvântând pe cei prezenți cu înțelepciunea ei seculară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.