web analytics

Până-n alegeri, ne pregătim de război?

cadrele-militare-vor-fi-mentinute-in-activitate-chiar-si-dupa-implinirea-varstei-standard-de-pensionare-29449-1MAN a publicat zilele trecute în Monitorul Oficial modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl prezinte la recrutare, pe timpul mobilizării sau al stării de război.

După cum bine se cunoaşte, conform prevederilor legale, în cazul mobilizării, stării de asediu sau război, toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani sunt obligaţi să îşi îndeplinească serviciul militar.

Cât de relevant este acest certificat medical pentru supoziţia – foarte plauzibilă – a demarării unui război în această parte a bătrânului continent? Îndrăznim să apreciem că avem de-a face cu o supoziţie foarte consistentă. Evenimentele din Ucraina au precipitat acest moment extrem de tensionat din istoria noastră postdecembristă, iar ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că guvernul este foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Europa Răsăriteană.

În noul model al certificatului medical se menţionează că tinerii vor trebui să-şi facă analize pentru a se verifica dacă au hepatita B şi C. Anterior, nu era necesar să-şi facă aceste analize. Formularele în cauză se vor pune şi la dispoziţia medicilor de familie în cazul în care se va declara/institui starea de asediu, mobilizarea generală sau starea de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.