PAŞAPOARTE MAI IEFTINE, DE LA 1 IANUARIE

ancu pasapoarteGiurgiuvenii care vor să-şi facă paşaport vor plăti mai puţin pentru el. Noile preţuri au intrat în vigoare de la 1 ianuarie, după reducerea TVA-ului, de la 24% la 20%.

Reducerea se va aplica însă numai taxei pentru blanchetă, cea care se plăteşte la CEC. Această taxă costă acum 97 de lei pentru un paşaport temporar, 236 de lei pentru un paşaport electronic simplu cu o valabilitate de 3 ani şi 261 de lei pentru un paşaport simplu cu valabilitatea de 5 ani.

 Taxele care se plătesc la trezorerie rămân neschimbate: 122 de lei pentru paşaportul temporar şi 22 de lei pentru cel electronic, indiferent de valabilitate.

 Aşadar, costurile pentru eliberarea unui paşaport temporar se ridică la 219 lei, cele pentru un paşaport electronic simplu cu o valabilitate de 3 ani 258 de lei, iar pentru paşaportul electronic simplu cu o valabilitate de 5 ani 283 de lei.

Potrivit şefului SPCEEPS Giurgiu, Paul Ancu, „anul trecut, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Giurgiu a înregistrat 5.661 de cereri pentru paşapoarte, cu 20% mai multe decât în 2014”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.