web analytics

Pedepsiţi de două ori!

amenda rovinieta

Cât costă o rovinietă? În jur de 100 de lei, pentru un an. Cât costă lipsa acesteia? Poate ajunge până la 500 de lei! De ce? Pentru că şoferii prinşi fără rovinietă sunt pedepsiţi de două ori!

Aţi circulat pe drumuri naţionale fără rovinietă şi aţi fost prinşi? Pregătiţi-vă să scoateţi bani frumoşi din buzunar! Și asta pentru că, în afară de amenda de 250 de lei, CNADR încasează şi o despăgubire, de 124 de lei.

Prin urmare, lipsa rovinietei vă costă  în jur de 370 de lei. Și dacă nu veţi plăti, suma creşte din nou, pentru că se va ajunge la executare silită. Asta înseamnă cheltuieli de executare, taxe de tot felul şi aşa mai departe. Una peste alta, aţi putea scote din buzunare în jur de 500 de lei.

Nimeni nu dă un răspuns concret la întrebarea legitimă a şoferilor: „De ce se plăteşte şi amendă, şi despăgubire”. Cert este că şoferii prinși fără rovinietă sunt pedepsiți de două ori.

Şi dacă în cazul unui autoturism, lipsa rovinietei poate costa până la 500 de lei, când vine vorba de autovehicule de transport marfă, suma creşte vertiginos, putând ajunge până 1.200 de lei. Şi să nu vă gândiţi că aţi putea plăti doar amenda, fără despăgubirile către CNADR, pentru că nu este posibil, în acest caz urmând executarea silită, adică alţi bani scoşi tot din buzunarele şoferilor.

Prin urmare, mai bine nu riscaţi să plecaţi la drum fără rovinietă, pentru că asta v-ar putea costa de cinci ori mai mult decât dacă aţi fi circulat legal. Evident, şoferii sunt nemulţumiţi de astfel de măsuri şi spun că, de fapt, ei sunt cei ce ar trebui să fie despăgubiţi de CNADR pentru gropile de pe drumurile ţării, în care se distrug maşinile. Doar că şoferii rămân cu nemulţumirile, iar CNADR-ul, cu conturile pline….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.