PISICA ALBĂ, PISICA NEAGRĂ!

pisica alba pisica neagraStau şi admir toată zbaterea politică a oraşului, ce pare că s-a concentrat, în ultima vreme, pe disputa surdă din PNL. În timp ce toate celelalte partide îşi consumă în tăcere intrigile şi adversităţile, liberalii dau pe răscoale în media locală şi ajung să „investească” la greu în emisiuni media accesibile la nivel naţional (vezi opintelile „cheliosului Orcan”, vorba unui hâtru giurgiuvean).

Care e miza? Categoric, să-l blamezi pe Dumitru Beianu poate fi simplu pentru creduli şi contestatari, dar greu pentru marea masă a localnicilor, oameni care au părerea lor, nemanipulabilă. Ori, dacă respectivul are aceeaşi avuţie trecută în declaraţia de avere, după ce a semnat timp de 4 ani contracte de zeci de milioane de euro, tre’ găsit altceva! Şi ce poate inflama dorinţa de mai bine a fiecăruia dintre noi altfel decât insinuarea că s-a produs  împroprietărirea împricinatului, obligatoriu ilegală, cu ceva ce noi, oameni simpli, nu vom avea nicicând: o stradă! Nu contează că e minciună, invenţie, aberaţie, serviciul de presă a fost util scopului. La acest moment al desfăşurătorului, cred că s-ar clarifica multe dacă cineva ar avea curiozitatea să ceară celor mai bogate instituţii publice sumele alocate lunar celor mai „harnice” ziare electronice  din urbe, care au lăsat de mult principiile amanet la vânzătorii de iluzii din politica giurgiuveană. Cu presa naţională e mai greu şi ne apropiem de miezul problemei. Aici vorbim de bani mulţi şi negri, cu trasee greu de urmărit şi, mai ales, de dezvăluit. Oare, ce au căutat onorabilii domni Vasile Mustăţea şi Ion Mateescu joi, 23.07.2015, orele 23.30, la adresa identic onorabilei doamne Nicoleta Croitoru, fostă angajată B1, ar fi bine de demonstrat, că de închipuit e uşor…

Părerea mea, modestă şi bazată pe cunoaşterea actorilor, este că lucrează metodic la căpuşarea bugetelor Primăriei şi Consiliului judeţean şi în următorii 4 ani. De aici preocuparea pentru denigrarea celor care nu aparţin „famigliei” şi lansarea, în avans, a unor teme comparabile cu ce va să vină. Cum a pierdut bugetul Consiliului Judeţean 17 miliarde lei vechi  din banii europeni pe un motiv halucinant, dar imputabil; cum s-au cheltuit 15 miliarde lei vechi pentru curăţarea a jumătate din subsolurile de bloc, după ce întreaga operaţiune fusese bugetată cu 5 miliarde? Acest gen de întrebări aduc în discuţie sume ce îngrijorează oamenii cinstiţi şi atrag, ca pe muşte, în aceeaşi măsură, toate caracterele insalubre ce populează protipendada locală. Totodată, asemenea sume astronomice dovedesc, din plin, conţinutul rău mirositor al imenselor energii consumate pentru orientarea opiniei publice în direcţii false.

Numai că, lucrurile nu rămân aşa, mai niciodată. Însă, în ce-i priveşte pe cei doi prieteni promovaţi în text, impresia că o pisică albă şi una neagră pot călca umăr lângă umăr neauzite, chiar învăluite în mantia întunericului, este falsă! Dincolo de contrastul comic, clopoţeii de la gât sună de mult timp iar concentrarea răuvoitoare a personajelor va fi risipită de zgomotul din ce în ce mai strident.

PIXU’ CORECT

  1. Boerescu Mihnea--consilier judetean 3 august 2015, 23:41

    Mie Dna Croitoru ( actual angajata a unei directii din subordinea Consiliului Judetean ) mi-a trimis un SMS cu o ora inaintea emisiunii cu pricina prin care ma anunta sa ma uit la TV. Tot dansa imi spunea ca Barbu a felicitat-o .Si ca a trimis sms tuturor celor implicati politic din Giurgiu .
    Nu-i treaba mea sa ma-ntreb acum cam ce face ca Director la Directia de Drumuri o fosta ( si actuala ) jurnalista. Ce stiu eu….cum e cu politica…..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.