PNL Giurgiu: O campanie a adevărului şi a proiectelor realiste

_DSC0213PNL mizează pe o campanie „în stradă”, pe discuţii cu cetăţenii, acţiuni la care participă membrii Biroului Politic Municipal, preşedinţi ai organizaţiilor de cartier, dar şi cei de la organizaţiile de tineret. Despre modul de a face campanie al liberalilor a vorbit, vineri, în conferinţă de presă, preşedintele de la municipiu, Dumitru Beianu.

Liberalii au vrut şi au reuşit să discute cu foarte mulţi giurgiuveni şi le-au prezentat teme ce i-au ajutat să înţeleagă importanţa acestor alegeri din 25 mai, a spus Beianu. El a precizat că oamenii au aflat despre ceea ce poate face un europarlamentar, precum sprijinirea unor măsuri pentru protejarea românilor care lucrează în străinătate, dar şi despre negocierile anuale din Parlamentul European, prin care, în baza bugetului UE, ajung în România sume importante pentru proiecte.

Însă, a spus el, tema cea mai discutată de cetăţeni la asemenea întâlniri este aceea a lipsei locurilor de muncă în municipiul şi judeţul Giurgiu.

„Am explicat tuturor care sunt mecanismele, posibilităţile şi speranţele noastre pentru viitor.  Am mizat şi mizăm pe sinceritate şi respectul cuvenit concetăţenilor, mulţi dintre ei cu probleme în asigurarea vieţii de zi cu zi tocmai din această cauză, a lipsei locurilor de muncă. N-am promis nimănui că PNL, după 25 mai, va reuşi să schimbe de-o manieră consistentă această situaţie, le-am explicat că nici măcar administrativ nu există pârghii directe pentru crearea locurilor de muncă, dar cu răbdare, inspiraţie şi preocupare continuă pot fi găsite soluţii care să atenueze această lipsă majoră”, a spus liberalul.

PSD se foloseşte de imaginea USL, în continuare?

Dumitru Beianu a criticat, în acelaşi timp, modul de a face campanie al PSD, exprimându-şi speranţa că giurgiuvenii ştiu să facă diferenţa între adevăr şi minciuni, una dintre cele ale PSD fiind aceea că USL încă ar funcţiona. „Este o abordare lipsită de fair-play şi care demonstrează atitudinea nesinceră şi înclinaţii manipulatoare cu scopul de a-i atrage de partea lor pe cei care au crezut în USL”, a zis el.

Nu promisiuni imposibil de îndeplinit, ci soluţii realiste

Revenind la discuţiile cu cetăţenii, şeful liberalilor din municipiu a spus că oamenii, atunci când stau de vorbă cu cei din PNL, relatează o serie de probleme, deşi extrem de locale, foarte apăsătoare pentru ei. Doar câteva exemple: iarbă netăiată în spaţiile publice(şi este cunoscută, în această perioadă, situaţia giurgiuvenilor înţepaţi de căpuşe), lipsa unor semne de circulaţie, oamenii trag semnale de alarmă cu privire la clădirea fostului Centru de Proiectare- un adevărat focar de infecţie, vorbesc despre probleme legate de infrastructură, dar au reamintit-o şi pe aceea a bazinului de retenţie de lângă Şcoala nr. 10.

„Există posibilitatea unui proiect privind acoperirea bazinului, şi amenajarea acolo a unei parcări, dar şi a unui loc de joacă. Putem face acest lucru cu ajutorul Apa Service.  Am discutat deja cu directorul Constantin Preda. Este vorba despre o investiţie multianuală, în valoare de zeci de miliarde de lei vechi”, a mai spus Dumitru Beianu, subliniind că există posibilitatea întocmirii proiectului chiar în acest an.

O soluţie tehnică pentru eliminarea mirosului provenit de la bazin, ce nu va fi desfiinţat, ci doar acoperit, va fi decisă de proiectant, variantele fiind dispersare, ardere sau tratare chimică.

C.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.