web analytics

PNL urmează să obţină 8 mandate

sigla_pnl DC News a elaborat la jumătatea lunii o prognoză pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, estimările fiind elaborate pe baza experienţei analiştilor proprii şi opiniilor unor politologi consultaţi. S-a ţinut cont de rezultatele precedentelor alegeri europarlamentare, locale şi generale.
Conform prognozei, PSD se situează în jurul a 37%, PNL obţine 20% şi, implicit, îşi adjudecă 8 mandate în Parlamentul European, Partidul Mişcarea Populară întregeşte podiumul, cu 10%, iar PDL obţine 9%. De asemenea, PPDD şi UDMR, cu 5,5%, respectiv 5% obţin, practic, câte un mandat.
În Parlamentul European ajunge şi omul de cultură Mircea Diaconu, care adună aproximativ 3,5% din voturile totale, alte aproape 4 procente fiindu-i redistribuite.
Este interesant de menţionat că liderul Crin Antonescu a precizat zilele trecute că dacă PNL nu va bifa aceste 20 de procente prognozate, el nu mai este interesat să construiască noi alianţe cu Ponta, Blaga sau Băsescu.
Acesta a mai menţionat că PNL este singurul partid din România care are un program cu acţiuni urmărite de candidaţii liberali, susţinând că ”acestea nu sunt teorie, ci lucruri de care depind vieţile tuturor locuitorilor din Europa.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.