Polițiștii de frontieră informează

O femeie din Turcia, depistată la P.T.F. Calafat cu documentele altei persoane

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat o femeie din Turcia care a încercat să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge în Germania,  folosind documente de călătorie care  aparțineau altei persoane.

În data de 21.02.2020, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasageri într-un autocar care efectua curse regulate pe ruta Turcia-Germania, două persoane, un bărbat și o femeie, care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte turcești şi permise de şedere eliberate de autorităţile din Germania.

Cu ocazia verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate de femeie, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a prezentat documente de călătorie care aparțineau altei persoane.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este într-adevăr cetățean turc şi călătorea împreună cu soțul ei, tot cetățean turc, rezident în Germania. Deoarece femeia nu avea o viză valabilă care să-i permită să călătorească în condiţii legale în Germania, aceasta a încercat să se folosească de pașaportul și permisul de şedere care aparţineau mamei soțului său.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. Totodată, firma de transport internațional a fost sancționată, conform OUG 194/2002, cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Cetățeni străini cu documente de călătorie false, depistați la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean turc care avea ascunsă în pantof o carte de identitate bulgărească falsă pe care intenţiona să o folosească pentru a ajunge în Germania

Tot la PTF Giurgiu a fost depistat un cetățean bulgar care intenționa să ajungă în Germania, folosindu-se de o carte de identitate falsă deoarece avea interdicţie de a intra în spaţiul Schengen.

*În data de 23.02.2020, în jurul orei 11.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetățean turc, în vârstă de 41 de ani, care s-a legitimat cu paşaportul personal în care era aplicată o viză valabilă.

 Existând suspiciuni asupra scopului declarat al călătoriei, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, a fost descoperită, ascunsă în interiorul încălțămintei, o carte de identitate bulgărească falsă pe care bărbatul intenţiona să o folosească ulterior.

 Față de cele constatate, persoana în cauză a declarat că dorea să ajungă ajungă în Germania și nu deținea documente de călătorie valabile.

* Tot în P.T.F Giurgiu, în data de 24.02.2020, în jurul orei 02.05, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, o persoană care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate purtând însemnele autorităților bulgare.

În urma verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana este cetățean bulgar în vârstă de 31 de ani. Acesta a declarat că a procurat documentele din Bulgaria, de la un conațional și a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Germania și avea interdicție de a părăsi teritoriul Bulgariei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, fiind preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Plase de pescuit în lungime de aproximativ 1.200 m,

confiscate de poliţiştii de frontieră 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat trei cetăţeni români care pescuiau,  pe canalul Scoiceni, pe direcția km. fluvial 403, cu plase interzise de lege şi  fără autorizație de pescuit.

          La data de 22.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au depistat pe canalul Scoiceni, pe direcţia Km. flv. 403 al Dunării, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 51 și 66 ani,  domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, de pe un pat confecţionat artizanal din lemn, aşezat pe două camere auto, tip tractor, folosind mai multe plase.

          În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial, iar aceştia foloseau trei plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 1.200 m, interzise de lege.

          Au fost ridicate în vederea confiscării, plasele, în valoare de aproximativ 3.360  lei,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” , „ pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie” şi „ producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, i şi k din O.U.G. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Autoturism în valoare de aproximativ 12.000 de lei,

căutat de autorităţile din Suedia, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care transporta pe o platformă, un autoturism marca Volkswagen, în valoare de 12.000 lei, căutat de autorităţile din Suedia.

În data de 22.02.2020, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar S.M., în vârstă de 46 ani, la volanul unei autoutilitare cu platformă pe care se afla un autoturism marca Volkswagen.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează ca fiind  bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Suedia în data de 15.11.2019.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul bulgar a declarat că a cumpărat autoturismul din Ungaria și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.