Precizări importante privind comisia giurgiuveană de evaluare a persoanelor adulte cu handicap

handicapDupă discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Judeţean,  marţi, 25 martie, pe tema comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu vin cu precizări, într-un comunicat de presă. Astfel, potrivit conducerii instituţiei, comisia este legal constituită:

„Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, structură de specialitate în subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu, a cărei componenţă a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Giurgiu nr. 32 din 25 martie 2014 , este legal constituită.
 
Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic – România , Filiala Giurgiu este organizaţie neguvernamentală care desfăşoară activităţi în domeniul persoanelor cu handicap.
Această Asociaţie a fost acreditată ca furnizor de servicii sociale potrivit HGR nr. 1024/2004  – Certificat de Acreditare seria A nr. 0009939 cu valabilitate 3 ani ( 28.09.2013 – 28.09.2013 ). La data expirării certificatului era în vigoare Legea nr. 197/2012, dar nu existau norme metodologice de aplicare.

Potrivit Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale ( M. Oficial al României nr. 754 din 9 noiembrie 2012 ) , articolul 13 , procedura de acreditare a furnizorilor şi serviciilor sociale, documentele justificative solicitate, etapele de evaluare şi termenele aferente, modelul fişei de autoevaluare, al raportului de evaluare în teren, al certificatului de acreditare şi al licenţei de funcţionare se aprobă prin normele metodologice de aplicare . Normele metodologice s-au publicat în 19 februarie 2014 , prin H.G. nr. 118 .

Potrivit calendarului postat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice , ( ,, ANUNŢ  privind depunerea cererilor de acreditare în vederea eliberării certificatelor de acreditare/licenţelor de funcţionare la MMFPSPV, conform prevederilor Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.197/2012, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.118/2014, publicată în Monitorul Oficial al României nr.172/2014 ” ) , furnizorii de servicii sociale care au sediul în judeţul Giurgiu sunt planificaţi să depună cererile în vederea acreditării în perioada  
• 15 aprilie – 12 mai 2014: furnizorii de servicii sociale care au sediul în următoarele judeţe: Constanta, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Mureş.
 
Aşadar, ţinând cont de cele prezentate, dar şi de conţinutul art. 35 alin. ( 3 ) din Legea nr. 197/2012  ( ,, Până la data eliberării, cu respectarea condiţiilor prevăzute la alin. (2), a certificatului de acreditare şi a licenţei de funcţionare, perioada de valabilitate a certificatului de acreditare eliberat conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.024/2004, cu modificările ulterioare, se prelungeşte de drept. „), comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap este legal costituită.

 

DIRECTOR EXECUTIV,
Adelina Pavel ”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.