web analytics

Prefectul de Giurgiu dispune controale și măsuri de siguranță în cluburi și discoteci

pref2Tragedia în cadrul căreia 30 de tineri  și-au pierdut viața, iar alți 150 au fost internați în stare gravă la mai multe spitale din Capitală, a mobilizat, luni, 2 noiembrie a.c.,  la nivelul județului Giurgiu și la inițiativa prefectului, Nina carmen Crişu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

După un moment de reculegere, ținut în memoria victimelor dintr-un club de noapte din București, prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crișu a expus necesitatea înființării unor comisii mixte de control  asupra legalității activității desfășurate de cluburile de noapte, barurile, discotecile, alte spații ce găzduiesc manifestări culturale, dar și unitățile de alimentație publică de pe raza județului nostru.

Astfel, urmare Ordinului Prefectului și a hotărârii CJSU Giurgiu,  au fost înființate două comisii mixte de control.

Coordonată de subprefectul județului și formată din reprezentanți ai ISU Vlașca, IPJ, ITM, DSP, DSVSA, Gărzii de Mediu, Inspectoratul în Construcții, ENEL și ai primăriilor orășenești și teritoriale, prima comisie își va desfășura activitatea în perioada 2-8 noiembrie a.c.,  și va verifica autorizațiile de construcție și funcționare a acestor unități. Rezultatele le vom afla cam într-o săptămână!

Cea de-a doua comisie, formată din reprezentanți ai IPJ, ISU Vlașca, IJJ și Protecția consumatorilor, va avea caracter permanent  și va efectua, prin sondaj, controale în timpul  desfășurării  activităților specifice fiecărei unități și vor urmări atât respectarea folosirii unor surse adecvate de încălzire, dar și  numărul  maxim de participanți și vârsta acestora.

N. M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.