web analytics

Premierul Victor Ponta, înştiinţat despre problemele cu care se confruntă de şase ani Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”

1Reabilitarea Colegiului Naţional “Ion Maiorescu” seamănă tot mai mult cu legenda Meşterului Manole. Au trecut şase ani de la începerea lucrărilor, iar acestea sunt departe de a fi încheiate din cauza lipsei fondurilor.

Sătui de această situaţie care pare fără sfârşit, membri Asociaţiei “Pro Maiorescu” au transmis zilele trecute o scrisoare deschisă primului ministru al României, Victor Ponta, în care se solicită un ajutor financiar în valoare de 3,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor.

În şase ani de zile a fost reabilitat un singur corp de clădire cu şase săli de clasă, dat în folosinţă în 2011. Din păcate acest lucru reprezintă doar 36% din suprafaţa care trebuie recondiţionată. Mai mult, în ultimele şase luni lucrările au fost sistate din cauza lipsei fondurilor.

Profesorul Dumitru Manda susţine că de-a lungul timpului politicienii au încercat să profite de problema liceului, promiţând mai ales în prejma campaniilor electorale sume uriaşe de bani pentru încheierea lucrărilor, însă fondurile au rămas doar la nivelul unor promisiuni neonorate.

Actualmente peste 300 de elevi ai Colegiului Naţional învaţă în săli de clasă ale vechiului internat, în condiţii greu de imaginat. Dumitru Manda a comparat aceste săli cu veritabile celule de penitenciar.

Reprezentanţii Asociaţiei „Pro Maiorescu” au mulţumit în schimb tuturor celor care au donat 2% din veniturile realizate pentru reabilitarea Colegiului Naţional, în 2012 strângându-se aproximativ 30.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.