Primarul din Adunatii Copăceni, Dan Rusu, unul dintre cei mai gospodari primari din judet

Zicala potrivit căreia omul sfinţeşte locul, nu e o simpla vorbă în vânt. Este nevoie doar să-ţi placă ceea ce faci, să fii dedicat unui ţel propus, să nu faci comparaţii şi să vrei cu adevărat ca în urma ta să rămână ceva. Un exemplu în acest sens este si primarul din Adunatii Copăceni, Dan Rusu. Pentru comunitatea pe care o pastoreste, de altfel o comuna de oameni gospodari, 2019 a fost un an bun, cu multe proiecte si investitii. De la drumuri si trotuare modernizate, scoli si gradinite reabilitate si extinse , pana la  alimentarea cu  gaze naturale, proiect inaugurat la jumatatea lunii decembrie ce vine ca o incununare a reusitelor.

Asadar, e sfârșit de an și de bilanț retrospectiv. Suntem aproape de o nouă filă, de un nou început. Este bine că fiecare final să fie dublat de introspecție și analiză de sine. Oricât de prinși am fi în iureșul finalului de an, tot găsim câteva momente pentru a analiza anul care se încheie și a face planuri pentru cel care vine. “Ne dorim să fim sănătoși și să putem să le ducem pe toate; să putem să facem proiecte bune pentru comunitate, lucruri frumoase de care avem nevoie, să găsim soluții în continuare pentru a investi în copiii noștri, în tot ceea ce este legat de școli, centre culturale, cluburi sportive, s.a.m.d. Asta este prioritatea numărul 1 a administrației noastre”, spunea Dan Rusu, primarul din Adunatii Copaceni. 

Aductiunea de gaze naturale, un pas important către o localitate europeană

“12 decembrie 2019 poate fi considerata o zi istorică  pentru locuitorii comunei Adunații Copăceni, este momentul in care a fost dus la bun sfârșit un proiect asteptat de noi si apreciat de specialiști ca fiind cel mai complex din ultimii 20 de ani la nivel național, care a presupus subtraversarea râurilor Sabar și Argeș, a centurii Capitalei , intersecții complexe, totul pe o lungime de 43 km”, a declarat primarul Dan Rusu, mandru ca Adunatii Copaceeni este prima comuna racordata la gazele naturale.
12 decembrie este ziua in care TRANSGAZ a început livrarea GAZELOR NATURALE, urmand ca  școlile, grădinițele, Căminele Culturale și Primăria sa fie branșate la rețea, iar din luna Martie 2020 consumatorii casnici să depuna cereri de branșare.

Darurile de la Mos Craciun, asteptate de copii

Ca in fiecare an, in luna decembrie, au avut loc activitati specifice atat la scolile din comuna. “Sănătoși sau bolnavi, copiii l-au așteptat cu nerabdare pe Moș Crăciun, cu scrisori pregătite din timp, cu emoții și cu multă, multă nerăbdare. Copiii de la HOSPICE, însă, își doresc cel mai mult doar să fie copii și să se bucure de copilărie. Iar anul acesta, copiii pacienți și copiii aparținători de la HOSPICE Adunatii Copaceni s-au încălțat în pantofii de dans, și-au luat cornițele de ren, și-au împodobit scaunele cu cu rotile cu fundițe și au uitat pentru câteva ore de toate problemele. Și pentru că au fost cuminți și curajoși tot anul, Moșul a venit încărcat cu daruri, iar prietenii au venit în vizită să se bucure de bucuria lor”.

Mandria de a fi primar, intr-o comuna cu oameni gospodari

Dan Rusu vorbeste cu mandrie despre realizarile din 2019, realizari care conduc la confortul cetateanului, la imbunatatirea conditiilor de viata si, de ce nu, la conditii mai bune pentru generatiile viitoare si la imbunattire procesului educațional.

Astfel, scolile si gradinitele sunt si ele in atentia primarului, astfel ca elevii din localitate se pot bucura de conditii la standarde inalte… iar lucrurile nu se opresc aici.  In septembrie s-a inaugurat grădinița cu program prelungit din Adunații Copăceni, spre bucuria micutilor si a printilor.
O veste bună pentru locuitorii din Adunații Copăceni a fost si faptul ca s-a obținut finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Căminului cultural din localitate- o cladire ce dateaza de la începutul anilor ’50 , obiectiv ce va fi adus la standarde ridicate de funcționalitate.

Investiții pentru confortul cetățenilor

Tot in 2019, s-a turnat prima placă la dispensar, după cum se vede din imagini, asta ducând la o cladire solidă și trainică, pentru generațiile viitoare.

De asemenea au început lucrările la rețeaua de canalizare în satul Dărăști Vlașca, pentru un confort ridicat și costuri minime pentru cetateni, acestia nemaiavând cheltuieli cu vidanjarea foselor proprii.

Mai mult, Adunații Copăceni este una din cele 3400 de localitați care a beneficiat de internet WI-FI gratuit, , implementat prin programul WIFI4EU.
Cele 14 puncte de acces sunt dispuse astfel: – in Adunatii Copaceni , la Blocuri, Parcul Primăriei, Școala Mare, Școala Mică, intersecția Davai, Troița din Pârlita. – in Dărăști Vlașca, la Școală, Căminul Cultural, Dispensar, strada Zambilei, intersecția Linia Mare-Linia Mică-Teiului. – in Varlaam, parcul din curtea Grădiniței. – in Mogoșești la intersectia Principală cu Castanilor și la ieșirea spre Gradiștea.

 O alta lucrare a vizat betonarea aleilor de acces catre scările blocurilor din Adunații Copăceni, tot pentru îmbunătățirea confortului tuturor locatarilor.

Consultarea cetatenilor, calea catre succes

“Participarea cetăţenilor la luarea deciziilor este un proces democratic de bază. Trăim într-o societate deschisă, în care avem posibilitatea de a participa la procesul luării deciziei, de a fi implicați în bunul mers al cetății. Democrația fără participarea cetățenilor nu are sens. Participarea publică creşte transparenţa procesului de luare a deciziilor”, este de parere Dan Rusu. De aceea, întîlnirile cu cetatenii au loc periodic, iar oamenii iau act de proiectele aflate in derulare în prezent precum și cele care vor fi implementate în viitorul apropiat.  “Intotdeauna am avut un schimb de idei constructiv cu cei prezenți , prefigurând o colaborare și mai strânsă cu cetățenii in viitor”, a conchis primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.