web analytics

Primele roșii din Colibaşi au ajuns în piețe şi hypermarketuri

Primii producători de roșii românești produse prin Programul de sprijin pentru tomate cultivate în spaţii protejate din judeţul Giurgiu, comuna Colibaşi, producători care au fost vizitaţi de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în urmă cu aproape două luni, au livrat deja marfă pe piețele din România și hypermarketuri.

Informaţia ne-a fost prezentată de directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Giurgiu, Petra Ochişor, care a subliniat faptul că „Având în vedere numărul de beneficiari ai Programului, în perioada următoare tomatele produse în sere și solarii vor apărea din ce în ce mai mult pe piața internă, în piețe agroalimentare ori hypermarketuri, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Avem roşii româneşti, proaspete şi de calitate”.

Reamintim că producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă, punând la dispoziție mărfuri de calitate și proaspete. Programul are în vedere şi diminuarea importurilor de tomate, odată cu crearea de noi locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.