„Prin contestarea bugetului, Klaus Iohannis se răzbună pe PSD blocând România” , declaraţie politica pe care deputatul Cristina Elena Dinu a susţinut-o, recent, în Camera Deputaţilor!

„Prin contestarea bugetului, Klaus Iohannis se răzbună pe PSD blocând România” este titlul unei declaraţii politice pe care am susţinut-o, recent, în Camera Deputaţilor.

Cu mai bine de 3 săptămâni în urmă, Parlamentul a adoptat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale pe anul 2019. Un #buget generos, cu alocări istorice pentru domeniile prioritare ca Sănătate, Învățământ, Investiții.

Cu toate acestea, #România este blocată: sunt blocate investiții, accesări de fonduri europene, creșterea alocațiilor pentru copii, sunt blocate investiții la nivel local și toate astea pentru că președintele Iohannis a contestat legea bugetului la Curtea Constituțională.

Este primul buget contestat de un #președinte la Curtea Constituțională. De ce face președintele asta? Pentru că președintele este în campanie electorală și vrea să obstrucționeze activitatea Guvernului pentru a putea spune că PSD nu și-a respectat promisiunile din programul de guvernare.

Pentru că președintele știe, sau cel puțin ar trebui să știe că, onorata Curte Constituțională nu se poate pronunța asupra modului în care un #Guvern își alcătuiește bugetul ci doar dacă există elemente de neconstituționalitate, în sensul nerespectării textului din Constituție care spune că nu poți să te angajezi în cheltuieli bugetare fără să arăți sursa, această prevedere fiind doar pentru legea bugetului. Ori asta nu s-a întâmplat cu bugetul pe 2019.

Care sunt #consecințele acestui gest fără precedent făcut de un președinte la adresa propriei țări?

Guvernul a alocat pentru 2019 circa 5 miliarde euro pentru #investiții noi. Acestea însă nu pot fi demarate pentru că Iohannis a blocat bugetul. Asta înseamnă că în fiecare zi lucrătoare din 2019 care trece fără buget adoptat, valoarea medie a investițiilor întârziate în România este de 20 milioane euro! Dar pe președinte nu îl interesează investițiile și #economia, ci doar campania sa electorală!

În fiecare zi se amână construcția a câte 40 de noi creșe sau grădinițe! De ce? Pentru că așa vrea președintele!

Prin blocarea bugetului, preşedintele Iohannis a blocat toate investițiile noi la nivel local. Niciunul dintre primarii sau președinții de consilii județene nu poate demara investiții noi. Astfel, din cauza #obsesiei sale de a ataca și de a bloca PSD, Klaus Iohannis obstrucționează inclusiv activitatea primarilor din partidul care îl susține la alegerile prezidențiale. Dar cei care suferă în final sunt #cetățenii care așteaptă realizarea noilor investiții în drumuri, școli și spitale.

Președintele Iohannis a blocat majorarea alocațiilor pentru copii prevăzută în Legea Bugetului pentru anul 2019 votată de PSD, ALDE, UDMR și Minorități.

Deși Guvernul a adoptat #ordonanța de urgență care să permită utilizarea sumelor suplimentare prevăzute în buget pentru majorarea #alocațiilor, această prevedere nu poate intra în vigoare decât la data de întâi a lunii ce urmează intrării în vigoare a Legii Bugetului. Așadar, chiar dacă Guvernul a pregătit banii pentru copii, aceștia nu vor putea fi acordați.

În timp ce copiii nu își primesc banii alocați, președintele își continua, nepăsător, campania electorală și este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe #PSD la viitoarele alegeri prezidențiale.

Dacă bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, să ne amintim că domnul Iohannis a aprobat bugetul Guvernului Cioloș care prevedea cu 10 miliarde mai puțin la #Educație, cu 16 miliarde mai puțin la Sănătate și cu 10 miliarde mai puțin pentru comunitățile locale!

Este o minciună că autoritățile locale ar fi primit mai puțin cu 1 miliard față de anul trecut! Au primit cu 4,6 miliarde în plus! 
Este o minciună că bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Klaus Iohannis. PNL a fost cel care a cerut în Parlament #majorarea banilor pentru partide și același Klaus Iohannis a promulgat legea fără obiecții.

Este o minciună că Educația e subfinanțată! În 2019, Educația a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, față de numai 21,6 în „Guvernul Meu”. Trebuie spus că, în Guvernarea PSD, România a atins cea mai mare creștere a #productivitățiieconomice, ajungând pe primul loc între economiile dezvoltate din lume,așa după cum se arată într-un raport al Organizației internaționale pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Conform OECD, „productivitatea” reprezintă eficiența muncii, iar creșterea sa indică o evoluție #sănătoasă a economiei și o îmbunătățire a nivelului de trai.

Usturătoare analiză pentru președintele Iohannis care, exact în ziua în care se publicau aceste rezultate, afirma că PSD nu știe să guverneze!

Şi, pentru că plângerea sa la #Curtea Constituțională a fost #respinsă, președintele Iohannis trebuie să își ceară scuze românilor care așteaptă realizarea noilor investiții în drumuri, școli și spitale, copiilor și părinților care nu au primit alocațiile mărite de la 1 martie și față de toți #cetățenii care așteaptă realizarea investițiilor în localitățile și județele lor!”, a postat deputtul Cristina Elena Dinu, pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.