web analytics

Alegeri parlamentare 2016! Programul PNL pentru educaţie!

sigla-pnlPartidul Naţional Liberal consideră educaţia un domeniu prioritar. De aceea, programul PNL pentru educaţie este unul aplicat nevoilor reale ale românilor.

  • Investiţia în profesor –  Creşterea anuală a salariilor profesorilor în medie cu 20%  începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, însoţită de evaluarea corpului didactic
  • Creşterea numărului de absolvenţi de şcoli profesionale, cu calificări reale şi adaptate la cerinţele pieţei muncii prin:  Redeschiderea liceelor profesionale la standarde moderne în parteneriat cu mediul economic; oferirea de facilităţi fiscale investitorilor care doresc să facă parteneriate cu şcolile profesionale.
  • Generalizarea învăţământului obligatoriu de la 4 ani, cu asigurarea de locuri în grădiniţe  şi suplimentare cu 18.000 a locurilor în şcoli astfel încât să ajungem la învăţământ într-un singur schimb în toate şcolile!
  • Introducerea examenelor de admitere la licee, diferenţiate, în funcţie de liceul pe care-l urmează. Introducerea Bacalaureatului diferenţiat, în funcţie de profilul liceului, cu acces gratuit spre universităţi.
  • Modificarea conţinutului manualelor, simplificat, adaptat la cerinţele şi sistemele de evaluare (naţionale şi internaţionale).
  • Evaluarea externă a universităţilor concomitent cu introducerea criteriilor de etică şi profesionalism în activitatea academică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.