web analytics

PROTEJAREA BRANŞAMENTELOR ÎMPOTRIVA ÎNGHEŢULUI

hqdefaultAvând în vedere temperaturile scăzute, „APA SERVICE” SA recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare protejării branșamentelor și a căminelor de apometru împotriva înghetului.

Iată care sunt sfaturile specialistilor:

-asigurați-vă că rama și capacul sunt bine fixate iar capacul este închis ermetic

-izolați termic instalațiile de apă și armăturile din cămin (robineți, coturi)

-protejați contorul împotriva înghețului asigurând însă în permanență accesul reprezentanților „APA SERVICE” SA pentru citirea indexului

-izolați termic pompele aflate în curte sau opriți alimentarea cu apă a acestora (în cazul în care nu este necesară folosirea lor) golind complet instalațiile de apă

-protejați instalațiile interioare și izolați țevile aflate în exteriorul clădirilor, opriți robineții exteriori (pentru udat grădinile).

Totodată ținem să menționăm că atât conform legii 224/2015 cât și a Regulamentului de funcționare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, utilizatorii au obligația să asigure integritatea sistemului de măsurare. În caz contrar, costurile de înlocuire a contorilor, a geamurilor apometrelor precum și costurile oricăror avarii survenite, vor fi suportate exclusiv de către clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.