web analytics

RECOMANDĂRI PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii giurgiuveni vă recomandă să vă planificați din timp călătoriile, să vă interesați de condițiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeți, de eventualele restricții existente și să adaptați viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii recomandă șoferilor să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curățați în permanentă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic și conduceți preventiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.