web analytics

„REFERENDUMUL, ÎNTRE ADEVĂR ȘI DEZINFORMARE!”

14 septembrie 2017, la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din municipiul Giurgiu, Coaliția pentru Familie, în colaborare cu Episcopia Giurgiului și A.P.O.R. – filiala Giurgiu, a organizat Conferința cu tema REFERENDUMUL, ÎNTRE ADEVĂR ȘI DEZINFORMARE.

Invitați de seamă ai evenimentului au fost Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, Av. Ana Corina Săcrieru, purtător de cuvânt al Coaliției pentru Familie, și Prof. Narcisa Alexandreanu, Preşedintele Comitetului de Inițiativă Cetățenească al județului Giurgiu.

Situaţia familiei tradiţionale în societatea românească a fost dezbătută intens în ultima perioadă, dată fiind iniţiativa promovării ei prin demersul Coaliţiei pentru Familie, în vederea modificării prin referendum a articolului 48 din Constituţia României.

Din dorinţa de a arăta legal şi întemeiat că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” (Art. 48, alin. 1), au fost invitați la acest eveniment mai mulți preoți, profesori, jurişti, cercetători, filosofi şi teologi”, a spus Prof. Narcisa Alexandreanu.

Astfel, la această conferință ne-am dorit să lămurim cele mai importante aspecte legate de rolul și locul actual al familiei creștine în societatea contemporană, dar și despre referendumul privind definirea căsătoriei în Constituție ca uniune între un bărbat și o femeie, nu între „soți”, a mai spus doamna Prof. Narcisa Alexandreanu.

Pe lângă cei 21.000 de susținători din județul Giurgiu, care au semnat pe liste anul trecut, comitetul județean dorește ca, prin activitățile desfășurate, să convingă cât mai mulți oameni să participe la referendum, pentru păstrarea valorilor familiei și pentru viitorul copiilor și nepoților lor.

La eveniment a luat parte și Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, alături de mai mulți părinți de la Centrul Eparhial.

***

Coaliția pentru Familie își propune să atragă cât mai multe organizații și persoane vizionare, care, unite într-o mișcare civică de masă, să influențeze pozitiv societatea și procesul decizional care privește societatea în România.

Mai multe detalii în clipul de prezentare http://coalitiapentrufamilie.ro/despre-coalitia-pentru-familie/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.