Rotary Club Danubius Giurgiu: transparenta si obiective indraznete pentru anul rotarian 2018-2019

Avand o conducere noua si tanara, in acelasi, timp, Rotary Club Danubius Giurgiu si-a propus pentru noul an rotarian, ce abia a inceput, obiective indraznete axate pe trei domenii importante: educatie, sanatate si social. Evident, o atentie aparte se va acorda si altor colaborari pe varii teme, inclusiv pe protejarea mediului inconjurator fiindca, in opinia rotarienilor, toate domeniile sunt importante, indeosebi cele ce vizeaza dezvoltarea comunitatii giurgiuvene.

Despre proiectele Clubului Rotary Club Danubius Giurgiu trecute, precum si despre cele viitoare au vorbit in cadrul conferintei de presa de luni, 16 iulie a.c., presedintele in exercitiu, Ramona Lucia Iordache, secretarul Marian Mihalcea si doi dintre membrii echipei, responsabilii cu relatiile publice: Liliana Ciobanu si George Csender, doi dintre fostii presedinti ai clubului, in perioada carora s-au realizat proiecte frumoase pentru giurgiuveni si de care acestia isi amintesc cu bucurie.

„Reinnodam astazi o frumoasa traditie. Ne bucuram sa venim in fata dvs. cu o noua echipa, pe care as vrea sa v-o prezint: Ramona Lucia Iordache, presedinte, Marian Mihalcea, secretar, Sorin Ruse, trezorier, Codrut Cainaru si Valentin Mihaila, memberschip, Liliana Ciobanu, George Csender, Florian Nicolae, relatii publice, Ciprian Agrina Vladu, Gabriel Pana si Alexandru Stanca, serviciul proiecte, Sorin Duta si Nicolae Barbu, Fundatia Rotary”, a declarat in debutul conferintei George Csender.

Despre proiectele derulate in anii trecuti au vorbit atat Liliana Ciobanu, fost presedinte cat si Ramona Iordache, presedintele in exercitiu. Dintre acestea amintim: amenajarea a doua rezerve la Spitalul judetean Giurgiu, constructia a doua fantani la Balanoaia  si Daia, amenjarea Centrului de diabet si boli de nutritie Giurgiu, un loc de joaca pentru copii, dotarea cu calculatoare a cabinetului de literatura de la Colegiul National Ion Maiorescu Giurgiu, organizarea concursului „7 contra 7”, in parteneriat cu ISJ Giurgiu, parteneri la concursul de matematica „Laurentiu Panaitopol”, acordarea burselor de excelenta, dotarea cu cronometru digital, garduri si block starturi la Clubul Sportiv Scolar, sustinerea participarii la tabara internationala de pictura, pregatirea suplimentara a copiilor de clasa a VIII-a (acestoa fiind pregatiti de elevi de clasa a XII-a), iar primii 5 dintre acestia, care au obtinut si note mari la examen, au mers in tabara. La nivel national, Rotary Romania 2241, in parteneriat public privat cu Ministerul Sanatatii, a implementat cu succes un proiect la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, gratie caruia copiii cu probleme cardiace au putut fi operati de medici pregatiti in Israel, cu sprijinul rotarienilor de acolo.

Insa, de departe, pentru noul an rotarian, echipa de la Giurgiu si-a propus o multime de proiecte indraznete am spune noi, si nu gresim.

„Be the inspiration este tema anului rotaryan, in traducere sa fim inspirati. Ne propunem ca prin actiunile noastre sa fim inspiratia pentru o schimbare pozitiva, inspirand comunitatea sa faca fata cu curaj si optimism provocarilor  societatii actuale. Vrem sa fim inspiratia pentru tineri sa isi cladeasca viitorul pe principii sanatoase, pe cinste, corectitudine si munca, acestea fiind valorile care conduc la dezvoltarea personala. Sa fim inpiratia in ceea ce priveste spiritul civic, grija fata de mediul inconjurator, respectul fata de semeni, constientizarea faptului ca prin actiunile fiecarei persoane putem schimba viitorul planetei.

Actiunile noastre vizeaza trei coordonate importante: educatie, sanatate, social. Si am sa le prezint pe rand.

Educatie. Deja, am avut concursul de inot „Prietenii Dunarii”, unde am fost partenerii Asociatiei „Prieteni de langa Tine” Giurgiu, concurs organizat de Ziua Internationala a batranului fluviu Dunarea. Mai avem: „Ghiozdanul pentru scoala”, bursele de excelenta, un concurs de atletism, continuitate pentru tabara scolara, premierea olimpicilor in cadrul balului din luna noiembrie.

Sanatate. Aici avem doua proiecte de impact. Vrem sa dezvoltam un program de educatie a elevilor din scolile gimnaziale  cu privire la un regim alimentar sanatos si la nevoia de miscare, de ziua diabetului pe 14 noiembrie. Mai avem un poiect „Sanatate inainte de toate” pe care il vom derula in mediul rural, tot in scoli si vizeaza igiena personala.

Social. Proiecte propuse – „Mos Craciun exista”, cadouri pntru copii din familii nevoiase; „Bunici fara nepoti” sau „Daruieste un zambet, fa un copil fericit”.

Avem si alte proiecte de voluntariat pentru membrii clubului nostru: plantarea a 100 de copaci de dimensiuni mari, care sa simbolizeze implinirea a 100 de ani de la Marea Unire „Rotary planteaza”, participarea la Marea curatenie, alaturi de Asociatia „Prietenii de langa Tine” partener judetean al miscarii Lets do it, Romania, organizarea unui spectacol pentru strangere de fonduri, tot cu ocazia CENTENARULUI, seara crapului rotarian.

Prima activitate va fi pe 30 iulie cand vom face curatenie la fantana de la Daia.

Mai tin sa precizez ca balul de anul acesta are ca scop strangerea de fonduri pentru sectia de oncologie a Spitalului judetean, mai exact pentru amenajarea salii de asteptare. Urmeaza sa avem discutii in acest sens cu conducerea spitalului judetean pentru a nu ne suprapune cu proiectele deja incepute ce vizeaza spitalul si sectia respectiva”, a declarat Ramona Iordache.

M. M.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.