S-a ieftinit sau nu mâncarea?

hqdefault (3)În agitaţia zilnică din piaţa centrală, aproape că nu a fost giurgiuvean să nu se întrebe dacă preţurile la produsele alimentare au scăzut aşa cum a promis Guvernul. De la întâi iunie, retalierii sunt obligaţi, prin lege, să reducă TVA-ul la alimente cu până la nouă la sută. Aşa se face că, preţurile acestora ar scădea cu 12 la sută. Şi cum cei vizaţi sunt comercianţii şi producătorii, cei care se ocup cu acest negoţ şi au la vânzare lapte, ouă, brânză, carne, legume, fructe, bături alcoolice sau nonalcoolice, automat toată responsabilitatea le revine. Unii spun că au avut magazinele închise încă de duminică pe 31 mai, şi chiar şi de întâi iunie, asta pentru a avea timp să se pună pe treabă şi să schimbe preţurile. De cealaltă parte, sunt voci care spun că nu sesizează mari diferenţe la produsele alimentare. Mulţi sunt de părere că această măsură ar fi trebuit luată cu mult mai devreme şi că reducerea TVA-ului chiar să îşi facă simţită lipsa şi în buzunarele lor. Schimbări şi reduceri de preţ am remarcat în special la legumele de sezon. Roşii, castraveţi, dovlecei şi verdeaţă. Şi kilogramul de pui grill s-a mai ieftinit, iar dacă în urmă cu o săptămână îl găseam la 20 de lei, acesta se vinde la rafturile magazinelor cu 17- 18 lei. Salamul de vară costă mai puţin cu trei lei, pe kilogram, telemeaua cu doi lei, iar litru de ulei se vinde cu mai puţin de 70 de bani, indifferent de sortiment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Page generated in 0,703 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!