web analytics

Salonul Cărţii 2013- un eveniment de succes, la Giurgiu

photo (1)„Salonul Cărţii” a ajuns, la Giurgiu, la cea de XIV-a ediţie şi, ca în fiecare an, a surprins cele mai importante momente din viaţa Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” pentru anul în curs. Alături de bibliotecari a fost şi Cenaclul „Luceafărul”, condus de Dunia Pălăngeanu care şi-a prezentat, la rândul său, activitatea, oferind mai multe diplome. În plus, au fost prezentate şi mai multe momente artistice.

An dificil pentru Biblioteca Judeţeană “I. A. Bassarabescu”. Instituţia de cultură giurgiuveană este singura din ţară care a primit… zero lei în acest an la achiziţia de carte. Din fericire, acest lucru nu a afectat activitatea bibliotecii care a organizat săptămânal manifestări pentru cititorii mai mari sau mai mici. Dezamăgirile dar şi împlinirile au fost prezentate joi în cadrul “Salonului cărţii”, bilanţul bibliotecii giurgiuvene pe anul 2013.

La eveniment au fost prezenţi oameni de cultură giurgiuveni, bibliotecari din judeţ, scriitori, elevi dar şi invitaţi speciali precum deputaţii Liliana Ciobanu şi Florian Nicolae, administratorul public al judeţului Giurgiu Dumitru Beianu sau viceprimarul Alexandru Vladu.

Camelia Filip, şef serviciu în cadrul Bibliotecii “I.A. Bassarabescu” a prezentat pe scurt succesul înregistrat de programul Biblionet sponsorizat de Fundaţia Melinda şi Bill Gates. A urmat lansarea volumului “Golgota răstignirii noastre” aparţinând poetului şi publicistului Ion Gaghii.

În cadrul “Salonului cărţii” au participat şi reprezentanţii cenaclului literar “Luceafărul”. Preşedintele acestuia, Dunia Pălăngeanu a prezentat o serie de cărţi şi autorii acestora după care a înmânat mai multe diplome pentru cei care au sprijinit sau promovat acţiunile cenaclului.

Au urmat mai multe momente artistice (muzică, dans şi poezie), punctul forte fiind reprezentat de zece mici sportive de la “Floria Art”, îmbrăcate în costume naţionale. (Bogdan Vladu)

Imagini şi momente ale discursurilor pe www.valahiatv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.