Schimbarea legii migraţiei politice, sau migraţia primarilor către partidul lui Tăriceanu

udrea1

Elena Udrea, preşedinta Partidului Mişcarea Populară, susţine că schimbarea legii migraţiei politice este făcută pentru ca PSD-ul să îşi asigure electoratul de centru-dreapta la alegerile prezidenţiale.

”Cred că acum este ocazia perfectă pentru PSD de a muta nişte primari înainte de alegeri la Partidul Social Democrat, dar mai ales la partidul domnului Tăriceanu. Este evident şi pentru un naiv. S-a format un partid pentru domnul Tăriceanu, în speranţa premierului de a obţine electoratul care îi lipseşte, cel de centru-dreapta.

Victor Ponta nu are cum să câştige prezidenţialele doar cu ce-i oferă PSD. Ca urmare, îşi doreşte ca prin capcana pe care a întins-o electoratului de centru-dreapta, candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, să-şi procure un electorat suficient pentru a ajunge la Cotroceni. Este, totuşi, posibil ca aleşii locali să migreze către formaţiunile aflate la putere pentru a obţine finanţări. Eu le spun să nu se lase păcăliţi; primarii care nu au primit nimic de la acest guvern timp de doi ani de zile, nu vor primi, pe ultima sută, adică în ultimele două luni, finanţări suficiente pentru a-şi duce la capăt proiectele proprii.”, a punctat Elena Udrea.

Declaraţia liderului PMP a survenit după ce vineri, la Suceava, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă prin care aleşii locali să poată opta pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost aleşi – de-a lungul a două săptămâni – fără a-şi pierde mandatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.