web analytics

Şedinţă la Consiliul judeţean: „Nu, da… tot culte!”…” tot Culte, dar sunt pentru lucrări!”

cjg440 mii  lei a aprobat Consiliul judeţean Giurgiu, la ultima şedinţă, drept sprijine financiare pentru 25 de parohii din municipiul Giurgiu, parohii care se confruntă cu probleme financiare.

În cadrul discuţiilor din plen, consilierul PNL Mihnea Boerescu a precizat că şi în mandatul trecut, când tot aşa se alocau bani bisericilor pentru efectuarea anumitor lucrări, a solicitat să fie discutat proiectul şi la comisia de urbanism. Revenind la sprijinele financiare, Mihnea Boerescu a declarat următoarele, şi vom reda un fragment din şedinţă:

Mihnea Boerescu: Eu cred că astăzi noi stabilim un record nu local pe Giurgiu, cred că nici măcar national ci European pentru că alocăm, în aceeaşi zi, în acelaşi moment, bani pentru 25 de unităţi de cult! Să mi se înţeleagă bine punctul de vedere, eu nu consider că banii nu ar fi necesari, ce spun eu este că atunci când ai un buget limitat e mai bine să îl aloci spre lucrurile care cred eu că sunt prioritare, şi, cum am spus mai devreme, unul dintre ele este sănătatea. După cum ştiţi eu m-am contrat mereu cu fostul preşedinte Mustăţea.. ceea ce spun eu acum nu are culoare politică. Astăzi dăm la 25 de biserici ajutoare, în timp ce pe vremea d-lui Mustăţea la 25 în 6 luni, 9 luni…

Marian Mina: Da, dar noi nu dăm 2 milioane de euro

Mihnea Boerescu: E adevărat. Da, m-am  uitat…

Marian Mina: eu dau 25 de mii?! La o biserică… să ştiţi. E o diferenţă foarte mare!

Mihnea Boerescu: Am văzut!

Marian Mina: Toţi banii …care noi i-am dat în cele două şedinţe, nu sunt nici măcar jumătate din banii pe care i-a dat domnul Mustăţea.

Mihnea Boerescu: deci,e un lucru bun că s-a redus cuantumul..însă rugămintea mea e să aveţi pe viitor…

Marian Mina: Iar vis-a-vis de patrimoniu, nu avem lucrări de.. nu trebuie eliberată autorizaţia de construcţie. Astea sunt reparaţii.

Mihnea Boerescu: Reparaţii! Eu nu zic că nu sunt bune , nu sunt necesare.. ce spun eu e că sănătatea e prioritară..

Marian Mina: Domnule Boerescu când am tăiat acele salarii de la personalul neclerical aţi fost împotrivă! Şi acum mă certaţi că de ce le dau. Nu înţeleg!?

Mihnea Boerescu: Încă o dată, banii pe care-i daţi acum nu sunt pentru personalul neclerical

Marian Mina: Nu, da… tot culte!

Mihnea Boerescu: tot… Culte, dar sunt pentru lucrări!”

Cam aşa a decurs un dialog între preşedintele Consiliului judeţean şi un consilier judeţean care a dorit să atragă atenţia ca banii administraţiei judeţene să fie judicios cheltuiţi, şi să nu se repete „obiceiurile” fostei administraţii , care a fost mult hulită de social-democraţi. Chiar şi acum când sunt aliaţi, actualul preşedinte şi fostul preşedinte îşi mai aruncă vorbe grele!

În final, proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate!

M.M.

FOTO:  pagina de facebook a Consiliului judeţean!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.