web analytics

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE GIURGIU, sesiune de lucru la Ruse

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE GIURGIU

5 iulie 2017

Participarea reprezentanților DGA la sesiunea de lucru a Consiliului public regional pentru prevenirea și combaterea corupției – Ruse, Bulgaria

Marți, 4 iulie a.c., reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu au participat, în baza protocolului de colaborare pentru promovarea unor mesaje cu conținut informativ – preventiv anticorupție și diversificarea canalelor de informare a societății civile, încheiat cu Consiliul Județean Giurgiu, la sesiunea de lucru a Consiliului public regional pentru prevenirea și combaterea corupției desfășurată în localitatea Ruse, Republica Bulgaria.
Evenimentul a fost organizat la inițiativa Administrației Regionale Ruse și Asociației „Transparență fără Frontiere” și s-a desfășurat la sediul Administrației Regionale Ruse.
Din Consiliul Public Regional fac parte membri ai celor mai importante instituții care acționează în domeniul prevenirii și combaterii corupției, precum și reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, ai societății civile și ai mediului academic din regiunea Ruse.
În cadrul întâlnirii de lucru, experții Asociației „Transparență fără Frontiere” au prezentat membrilor Consiliului public regional pentru transparență și de monitorizare a cetățenilor o informare referitoare la Studiul „Indicele Sistemului local de onorabilitate /integritate“, precum și la principalele rezultate și concluzii ale acestuia pentru anul 2016, aferent municipiului Ruse.
De asemenea, a fost discutată necesitatea întocmirii unei „hărți de drum” pentru dezvoltarea sistemului local de integritate în districtul Ruse, Republica Bulgaria – bune practici și perspective.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu și cei ai Consiliului Județean Giurgiu au prezentat competențele instituționale, aspecte referitoare la Managementul Riscurilor de Corupție – metodologie dezvoltată la nivelul DGA, precum și implicarea structurii în implementarea obiectivelor Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.

Fotografii de la eveniment puteți viziona în pagina următoare, precum și pe pagina de facebook a Direcției Generale Anticorupție

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.