web analytics

Sfânta Maria, zi nelucrătoare! Doar pentru unii, însă…

zi-libera

În urmă cu şase ani, în 2008, Codul Muncii era modificat şi se introducea o prevedere potrivit căreia ziua de 15 august – Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria – este declarată zi nelucrătoare.

Deşi Codul Muncii ar trebui să se aplice la fel în instituţiile de stat şi în mediul privat, puţine sunt firmele private care nu lucrează de Sfânta Maria. Asta în ciuda faptului că amenzile pentru nerespectarea zilei libere pot ajunge până la 10.000 de lei.

Dacă aveţi ceva probleme de rezolvat pe la instituţiile de stat şi sunt urgenţe, ar trebui să vă grăbiţi joi să le rezolvaţi, pentru că vineri toate ghişeele vor fi închise. Şi asta pentru că, din 2008, când era modificat Codul Muncii, ziua de Sfânta Maria este – cel puţin teoretic – zi nelucrătoare. Pentru bugetari este şi practic zi nelucrătoare, aşa că vineri nu veţi găsi pe nimeni prin aceste instituţii.

La privat, însă, situaţia se schimbă. Şi asta pentru că sunt foarte puţini patronii care chiar respectă aceste prevederi ale Codului Muncii, ca să nu spunem, pe şleau, că nu dau doi bani pe ele. De unde atâtea zile libere? Firma trebuie să funcţioneze, nu-i aşa, trebuie să producă, iar tu, ca angajat, trebuie să te conformezi.

Teoretic, acelaşi Cod al Muncii are şi nişte prevederi care vizează sectoarele în care nu se poate întrerupe activitatea şi unde angajaţii nu pot beneficia de aceste zile libere. Astfel, acolo unde angajaţii sunt nevoiţi să fie prezenţi la serviciu în zilele de sărbătoare legală, salariaţii care lucrează în domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza „caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii” au dreptul, conform legislaţiei muncii, să îşi ia o zi liberă în următoarele 30 de zile.

Aşadar, chiar dacă trebuie să vină la serviciu în 15 august, salariaţii aflaţi în situaţiile menţionate anterior pot solicita angajatorului o zi liberă până la jumătatea lunii septembrie. Asta, în teorie, pe hârtie, pentru că, practic, toată lumea ştie că niciun patron nu-ţi va da o zi liberă, plătită, pentru că ai venit la serviciu pe 15 august.

Prin urmare, cei care se vor bucura, cu adevărat, de ziua de Sfânta Maria rămân, şi de această dată, bugetarii, care în acest an au parte de un week-end prelungit, Restul angajaţilor… tac şi înghit, c-aşa e în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.