web analytics

Şi Giurgiu are un reprezentant la Congresul PPE, de la Madrid

stefan pnlCopreşedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, participă alături de conducerea centrală– Alina Gorghiu şi Vasile Blaga,  la Congresul anual al PPE de la Madrid, care se desfăşoară în zilele de 21-22 octombrie, când popularii europeni își aleg noua conducere. Din delegaţia PNL fac parte 12 membri care au drept de vot şi alţi 14 participanţi! Iar copreşedintele PNL Giurgiu,  Gheorghe Ştefan este unul din cei 12 cu drept de vot pentru România!

Conform agendei stabilite, popularii vor aborda cele mai importante provocări cu care se confruntă Europa de la migraţie şi lupta împotriva terorismului, la creştere economică, ocuparea forţei de muncă, piaţa unică digitală, schimbările climatice şi parteneriatul dintre ‪Europa şi‪ SUA. Totodată, reuniunea statutară a PPE va constitui prilejul de alegere a conducerii formațiunii politice.

La Congresul PPE de la Madrid vor fi prezenți 2000 de participanți din peste 40 de țări, iar delegația României va fi formată din partidele membre al familiei popularilor europeni: PNL, UDMR, PMP și PNȚCD. Totodată, toți europarlamentari români din partea grupului PPE sunt invitați de drept.

*  *  *

Partidului Popular European (PPE) deține cel mai mare grup politic din Parlamentul European, având 219 membri din 27 de state membre ale UE. Totodată, PPE este cel mai mare și cel mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, ce cuprinde 78 de partide membre din 40 de state, președinții Comisiei Europene și ai Consiliului European, 11 șefi de stat și de guvern din interiorul UE și 6 din afara Uniunii și 14 membri ai Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.