Şi totuşi, se poate! Banii pentru bolnavii de SIDA şi pentru persoanele cu handicap, alocaţi pe răspunderea preşedintelui CJ

mustatea

Refuzul consilierilor noii majorități de a aproba rectificarea bugetului crease mari probleme sociale în județ, bolnavii de SIDA și persoanele cu handicap fiind cei mai afectați. Chiar dacă nu a fost convocată o mult clamată ședință extraordinară, acești oameni nu au de suferit, pentru că președintele Mustățea și-a asumat răspunderea și a alocat banii necesari.

Imediat după scandalul din deja celebra ședință a Consiliului Județean de la începutul lunii, când, din cauza ambițiilor politice ale consilierilor noii majorități, rectificarea bugetului a fost respinsă, aceasta însemnând, printre altele, riscul întreruperii tratamentului bolnavilor de SIDA, dar și imposibilitatea alocării fondurilor pentru indemnizația persoanelor cu handicap, președintele Vasile Mustățea anunța că a trimis memorii către premier, dar și către toți miniștrii implicați, prin care le aducea la cunoștință situația de la Giurgiu.

Mustăţea declarase, imediat după şedinţa faimoasă, că nu va convoca o extraordinară până când nu va primi răspunsuri la aceste memorii.  Asta nu înseamnă, însă, că giurgiuvenii ce suferă de SIDA ori cei cu handicap trebuie să sufere. Vasile Mustățea spune că și-a asumat riscul și a găsit soluția pentru ca banii să ajungă la cei care au nevoie de ei, astfel încât aceste categorii sociale – dintre cele mai defavorizate – să nu fie afectate de luptele și orgoliile politice din Consiliul Județean.

Vasile Mustăţea a anunţat, în conferinţa de presă de vineri, că nu putea permite ca aceşti oameni să sufere şi a decis să rectifice bugetul pe propria sa semnătură, alocând, astfel, sumele necesare celor două categorii sociale defavorizate.

„Îmi asum riscul şi sunt dispus să suport consecinţele gestului meu, însă nu pot concepe ca, din cauza unor ambiţii şi orgolii politice, un om din Giurgiu să moară, de exemplu, pentru că nu şi-a primit tratamentul”, a declarat preşedintele CJ, Vasile Mustăţea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.