web analytics

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI

A CONDUS PE DRUMURILE PUBLICE DEȘI NU POSEDA PERMIS DE CONDUCERE

 Un bărbat, de 32 de ani, este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Joi, 12 iulie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii giurgiuveni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism, pe Drumul Național 6, în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, bărbatul, de 32 ani, din comuna Letca Veche, județul Giurgiu, conducătorul autoturismului, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se  efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

PRINȘI ÎN FLAGRANT IMEDIAT DUPĂ CE AU SUSTRAS DOUĂ BICICLETE ȘI O TRICICLETĂ DIN FAȚA UNUI MAGAZIN DE PROFIL

Bucureșteni cercetați de polițiști, după ce au sustras mai multe jucării din fața unui magazin din orașul Mihăilești, județul Giurgiu.

 Joi, 12 iulie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii giurgiuveni au fost sesizați de o femeie, de 47 ani, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, cu privire la faptul că, ocupanții a două autoturisme care au oprit în fața unui magazin din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, au sustras mai multe jucării fără a achita contravaloarea acestora.

În urma activităților desfășurate de polițiști au fost identificate și oprite în trafic, în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu, cele două autoturisme conduse de doi tineri, de 27 respectiv 26 de ani, ambii fiind din municipiul București.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat și legitimat patru persoane cu vârstele cuprinse între 15 și 36 de ani, toate din municipiul București, iar în urma controlului în interiorul și în portbagajul autoturismului au fost găsite o bicicletă, o tricicletă și o bicicletă tip mașinuță.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 435 de lei, fiind recuperat și predat proprietarului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI

Polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune.

 Miercuri, 11 iulie a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități în cadrul Programelor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență în familie, precum și activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune, în localitățile Adunații Copăceni, Mihai Bravu și Singureni, județul Giurgiu.

Principalele obiective ale acestor activități de prevenire au constat în informarea și responsabilizarea persoanelor, potențiale victime ale infracțiunii de furt din locuințe și a infracțiunilor de înșelăciune,  cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale acestor infracțiuni prin adresarea de sfaturi utile pentru liniștea și siguranța familiei, precum și asigurarea locuințelor.

Cu această ocazie cetățenii au fost informați cu privire la modurile de operare a infractorilor ( metoda „Accidentul”, metoda „Câștigarea premiului”, metoda „Câștigul”, metoda „Împrietenirea” etc.), primind pliante cu recomandări informativ-preventive și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial și a infracțiunilor de înșelăciune.

Activitățile preventive vor continua și în alte zone predispuse la comiterea  infracțiunilor din mediul urban și rural, din județul Giurgiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.