Şo pă primărie!

p_175609_400x220-00-65Recunosc, m-am pricopsit cu o inflamaţie: urmare a insinuării urâţilor luptători ISIS în Europa, am început să mă uit chiorâş la orice faţă măslinie care apare în peisaj. De unde a apărut, ce zice e adevărat sau ne tromboneşte, are gânduri bune sau vrea să ne şutească ziua de mâine??? Dacă văd doi oacheşi, deja mă încearcă un atac de panică, văd pericolul în evoluţie asimptotică! În fine, sper să nu ajung la CNCD, ca Băsescu, în fond asemenea gânduri au frecvenţă ridicată în urbea noastră, mai ales de când armata minorităţilor e vizibilă în mai toate garnizoanele politice…

Acum, sperând să ne ferească Sf. Gheorghe de belele de import, să adăstăm asupra alor noastre, toate vechi şi resuscitate. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă uit la liberalii din Giurgiu mă întreb, oamenii ăştia se plictisesc vreodată? Până se mai coace vreo intrigă prin presa naţională, că aşa zice lumea, atenţia s-a întors spre sondajul care va să ne spună cine e mai ortoman între candidaţii la primărie. Spre comparaţie, mie mi-a plăcut la PSD! Acolo, după o ditai hotărâre a divanului de judeţ, cum că e susţinut primarul Barbu, taman ce anunţă domnul Bădălău un sondaj şi toţi vitejii partidului se ghemuiră ca iepurii pe culcuş, în aşteptarea momentului propice pentru zbugheală. Atitudine cuminte şi sănătoasă, zic şi eu! Păi, la liberali o să vezi aşa? No, aici e cu afronturi,  conferinţe, dueluri televizate, echipe de promovare, scrisori de prezentare pentru fiecare flotant picat din nori, toate j’ de miile manufacturate de angajaţii CJ (să moară Iohannis de ciudă că pentru el nu s-a meritat aşa efort!).

Aşadar, despre Barbu versus Vladu nu am ce spune, respectând inclusiv discreţia respectivilor. Primăria nu se mută, aşteptăm evenimente.

La meciul Floricel/Noruţ, lucrând cu materialul clientului, s-au făcut comentarii la greu, de la online până la coadă la pâine. Floricel, care parcă fuse karatist Kiokushin, să facă bine să-şi dezgroape centura neagră. Se vede că nu agrează disputele, afronturile, nu a fost tăvălit nici prin presă, or ăsta e doar începutul. Să ia exemplu de la susţinătorul Beianu, care se pregăteşte de un prime-time la B1, săptămâna asta, că tot vine sondajul… La polul opus, tandemul Noruţ & Vasile Mustăţea e profesionalizat! Ce roşeaţă în obraji, pauze de exprimare sau emotivitate… parcă tocmai ce-au terminat de pescuit în „Fontana di Trevi”! Şi, antagonic poziţionând actorii principali, Noruţ mai trebuie doar să îngroape cât mai adânc detaliile sensibile din activitatea anilor trecuţi. Eu, de exemplu, nu mai reţin, când guvernul Boc 1 tăie pensiile şi salariile la popor, la amărăşteni, adică, domnia sa încă mai era prefectul ce reprezenta pârdalnicul guvern p-aci pe la noi, ori avansase, pe merit, ca secretar general la Ministerul Economiei al aceluiaşi guvern nesuferit?

Nu e prea important, dar chiar nu mai ştiu şi nu vreau să greşesc despre om… prietenul său şi fost preşedinte PD Bogdan Cantaragiu nu mai e prin zonă să ne spuie…  poate sensei Marin Anton îşi aduce aminte la a câta mutare l-a mătrăşit pe onorabil!

Pixu’ corect

 1. „Pai bine ma maestre .
  De ce nu scrii si mata o fabula mai clara
  Cum e „Boul si vitelul ” bunaoara
  Stim cine-i boul
  Stim cine-i vitelul
  Ce ma fac eu acum cu atatia bursuci (negrii ) pe capul meu ?
  Va salut! Va salut! „

  Reply
 2. Si acum serios
  Dvs chiar vedeti totul in alb si negru
  Beianu&Stefan&Floricel vs Mustatea&Norut&Badalau
  Da’ gri chiar nu mai se exista in a noastra urbe?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.