web analytics

SOS, primarii traseişti! Mai e doar un pas până la pierderea mandatelor!

traseisti

Prinşi în vâltoarea alegerilor prezidenţiale, puţini sunt aleşii care au mai luat în seamă o iniţiativă legislativă ce prevede respingerea, în Parlament, de celebrei Ordonanţe 55. Numai că iniţiatorii nu au uitat, iar documentul cu pricina a trecut, deja, de Camera Deputaţilor.

Mediafax notează: „Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativă de respingere a Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite ca aleşii locali să-şi aleagă un partid timp de 45 de zile, fără să-şi piardă mandatul.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru şi prevede că se respinge această Ordonanţă, iar primarii care au optat pentru derogările Ordoanţei să-şi piardă mandatul şi să fie înlocuiţi.

Proiectul a fost adoptat tacit deoarece termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final de 12 noiembrie a fost depăşit.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul este decizională cu această propunere legislativă.”

Aşadar, acum soarta primarilor traseişti este în mâna senatorilor. Dacă e să ne gândim puţn la ultimele evoluţii din Parlament, după victoria lui Klaus Iohannis, (dar şi la „îndemnurile” gen „scapă cine poate” din interiorul PSD), devine cam greu de crezut că senatorii îşi vor pune „pielea-n saramură” pentru a-i salva pe traseiştii cu care oricum PSD nu mai are ce face acum, aşa că este mai mult decât probabil că şi senatorii vor adopta această lege, deci „migratorii” sunt în mare pericol de a-şi perde de tot mandatele. Şi, cum la Giurgiu, majoritatea covârşitoare a primarilor se află în această situaţie, nu ar fi de mirare să ne vedem, din nou, la urne. De data asta, pentru a alege alţi edili în locul actualelor „păsări călătoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.